18.9 C
București
marți, 14 mai 2024

UE a adoptat reguli care obligă producătorii de electrocasnice să le ofere cumpărătorilor posibilitatea de a-și repara ieftin produsele și după ieșirea din garanție

Publicat pe


Consiliul UE și Parlamentul European au ajuns vineri la un acord provizoriu cu privire la directiva care promovează repararea bunurilor stricate sau defecte, cunoscută și sub numele de directiva privind dreptul la reparații (sau R2R), potrivit unui comunicat.

Acordul îi obligă pe producători să furnizeze informații privind piesele de schimb pe site-ul lor web, să le pună la dispoziția tuturor părților din sectorul reparațiilor la un preț rezonabil și să interzică practicile care împiedică utilizarea pieselor de schimb second-hand sau a celor imprimate 3D de către reparatorii independenți.

Directiva propune un nou set de instrumente pentru a face reparațiile mai atractive pentru consumatori. Printre acestea se numără:

  • posibilitatea consumatorilor de a solicita producătorilor să repare produsele care pot fi reparate din punct de vedere tehnic în conformitate cu legislația UE (de exemplu, mașinile de spălat, aspiratoarele sau…



Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri