17.4 C
București
marți, 4 octombrie 2022

UE: Afirmaţiile Rusiei privind existenţa unui program biologic militar în Ucraina sunt dezinformări

Publicat peUniunea Europeană a transmis miercuri că se îndoieşte de credibilitatea afirmaţiilor guvernului rus care a afirmat că a descoperit un program biologic militar în Ucraina, spunând că Moscova are un istoric de răspândire a dezinformării cu privire la armele biologice.

„Credibilitatea informaţiilor furnizate de Kremlin este în general foarte îndoielnică şi scăzută”, a declarat purtătorul de cuvânt al UE pentru Afaceri Externe, Peter Stano, relatează Reuters.

„Dezinformarea rusă are un istoric de promovare de naraţiuni manipulatoare despre arme biologice şi presupuse «laboratoare secrete»”, a spus el, adăugând că UE nu are cunoştinţă de existenţa unor laboratoare ucrainene care să nu fie în conformitate cu legislaţia internaţională.

În ultimele zile, Rusia a acuzat Ucraina că a încercat să dezvolte arme biologice sau nucleare. Miercuri, Kremlinul a indicat că Washingtonul trebuie să dea explicaţii în legătură cu ”laboratoare ucrainene pentru arme biologice”, mai notează acesta.

„Ucraina neagă strict orice astfel de acuzaţie”, a declarat, la rândul său, un purtător de cuvânt al preşedinţiei ucrainene.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri