9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

UE sancționează sute de oficiali ruși și limitează accesul țării la pieţele de capital europene: ”Măsurile vor lovi puternic Moscova”

Publicat peMarti, 22 Februarie 2022, ora 20:45

1176 citiri

Șeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a prezentat marți, 22 februarie, sancțiunile decise la nivelul UE împotriva Rusiei, după ce Vladimir Putin a recunoscut independența separatiștilor din estul Ucrainei.

Miniştrii de externe ai ţărilor membre UE au convenit să impună sancţiuni împotriva a 27 de oficiali şi entităţi din Rusia, printre care bănci şi sectorul de apărare rus. De asemenea, s-a decis limitarea accesului Rusiei la pieţele de capital europene.

În plus, toţi cei 351 de membri ai Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, care au votat cererea adresată lui Vladimir Putin pentru recunoaşterea independenţei teritoriilor separatiste, vor fi vizaţi de sancţiunile UE, care prevăd în mod obişnuit interdicţii de călătorie în UE şi îngheţarea activelor.

”Acest pachet de sancţiuni aprobat în unanimitate de ţările membre va lovi puternic Rusia şi acest lucru o va durea foarte mult”, a declarat Josep Borrell în timpul unei conferinţe de presă susţinute alături de ministrul de Externe francez, după reuniunea de la Paris.

La rândul său, şeful diplomaţiei franceze, Jean-Yves Le Drian, a anunţat că miniştrii au căzut de acord ”în unanimitate asupra unui prim pachet de sancţiuni”. Aceste sancţiuni ”îi vor face foarte rău Rusiei”, a adăugat Le Drian.

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat luni seară că Rusia recunoaşte provinciile separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, ţară despre care a spus într-un lung discurs cu trimiteri istorice că este condusă de politicieni corupţi marionete ale SUA.

Marţi, liderul de la Kremlin a cerut camerei superioare a Parlamentului Rusiei să autorizeze trimiterea de trupe în cele două provincii, solicitare aprobată între timp de parlamentarii ruşi.

Sursa: ziare.com

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri