7.1 C
București
sâmbătă, 26 noiembrie 2022

UE și SUA convin să consolideze coordonarea în ceea ce privește aplicarea controalelor la export în cazul Rusiei

Publicat pe


Comisia Europeană și Departamentul Comerțului din SUA au convenit să consolideze coordonarea în ceea ce privește aplicarea controalelor la export în cazul Rusiei, potrivit unui anunț al Comisiei Europene.

În cadrul unei reuniuni la Bruxelles, secretarul adjunct al comerțului, Don Graves, ambasadorul SUA la Uniunea Europeană, Mark Gitenstein, și secretarul adjunct pentru aplicarea normelor de export, Matthew Axelrod, au discutat despre aplicarea controlului exporturilor cu Bjoern Seibert, șeful de cabinet al președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și cu Sabine Weyand, director general pentru comerț, și cu Gerassimos Thomas, director general pentru impozitare și uniune vamală.

Aceștia au convenit să facă schimburi periodice cu privire la punerea în aplicare a măsurilor de asigurare a respectării normelor privind exporturile, să extindă schimbul de informații privind rețelele de deturnare și să sprijine investigațiile.

Săptămâna viitoare, la Bruxelles, vor avea loc discuții suplimentare cu privire la modul în care această inițiativă va fi dusă mai departe.Sursa: economedia.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri