17.9 C
București
luni, 3 octombrie 2022

UE va sancţiona mai mulţi oligarhi ruşi precum şi trei bănci din Belarus pentru invadarea Ucrainei (surse Reuters)

Publicat pe


Comisia Europeană a pregătit un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei şi Belarus pentru invadarea Ucrainei, sancţiuni care vor lovi mai mulţi oligarhi şi politicieni ruşi precum şi trei bănci din Belarus, au declarat marţi pentru Reuters mai multe surse din apropierea acestui dosar, relatează Agerpres.

Noile sancţiuni au fost adoptate marţi dimineaţa de Executivul comunitar şi urmează să fie discutate de ambasadorii UE la o reuniune care va începe la ora 14:00 GMT, a precizat una dintre surse.

Măsurile vizează excluderea a trei bănci din Belarus din sistemul bancar SWIFT şi vor adăuga mai mulţi oligarhi şi parlamentari ruşi pe lista neagră a UE. De asemenea, pachetul include interzicerea exporturilor de echipament naval şi software din UE în Rusia, precum şi liniile directoare cu privire la monitorizarea criptomondelor, în ideea de a evita utilizarea lor pentru a ocoli sancţiunile impuse de UE, au dezvăluit sursele.

Până acum, ambasadorii UE au aprobat, fără modificări, sancţiunile împotriva Rusiei şi Belarus propuse de Executivul comunitar. Bruxelles-ul a exclus deja şapte bănci ruseşti din sistemul interbancar SWIFT dar nu a vizat încă bănci din Belarus. Sursele menţionate de Reuters nu au dorit să precizeze care sunt băncile din Belarus afectate.

O sursă a adăugat că UE va extinde de asemenea interdicţia sa cu privire la exporturile de tehnologie avansată către Rusia. Interdicţia exportului de echipament naval şi software în Rusia este menită să afecteze sectorul de shipping rusesc.

Sursa foto: Twitter / SwiftSursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri