11.8 C
București
duminică, 26 martie 2023

Un angajat de la salubrizare a găsit o sacoșă cu bani și carduri, în prima lui zi de muncă. Ce a făcut

Publicat pe


În prima sa zi de muncă, un angajat al societății care se ocupă de salubrizarea orașul Beclean din Bistrița-Năsăud a găsit o sacoşă cu bani şi documente. Omul s-a dus direct la Poliție cu tot ce a găsit.

Omul a predat banii Poliției. FOTO IPJ Bistrița-Năsăud

S-a întâmplat vineri dimineață.

Astăzi, dis-de-dimineață, pe la ora 05.00, în prima lui zi de lucru în cadrul firmei care asigură servicii de salubrizare în orașul Beclean, Marius a găsit o sacoșă în care se aflau mai multe documente personale, carduri bancare și suma de 3000 de lei. I-a dus de îndată la sediul Poliției, pentru a fi returnați păgubitului, după care și-a văzut, responsabil, de treabă”, scrie pe Facebook, Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Polițiștii l-au felicitat pe bărbat pentru bunăvoința, spiritul civic și modestia de care a dat dovadă.

Îi mulțumim și-l dăm astăzi exemplu de „AȘA DA!”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Nu multă lume procedează la fel

Amintim că, în februarie 2023, necazul unui clujean care a pierdut 2.000 de franci elvețieni s-a dovedit bucuria unui tânăr, care a găsit în apropierea unui magazin din Florești (județul Cluj) portofelul plin cu bani. Lucrurile au evoluat însă rapid. Cel care a găsit portofelul avea în față două opțiuni: fie să-și însușească banii și să comită astfel o infracțiune, fie să meargă cu portofelul la cea mai apropiată secție de Poliție. Și a ales. Cum nu avea ce face cu francii elvețieni, și nici planuri să viziteze Țara Cantoanelor a decis să schimbe toți banii la o casă de schimb valutar din localitate. A fost și cea mai proastă soluție cu putință, pentru că polițiștii au anticipat această mutare și au luat legătura cu toate casele de schimb valutar din zonă. 

Din punct de vedere legal, însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl predă autorităţilor în termen de 10 zile, constituie infracţiune.Sursa: adevarul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri