4.9 C
București
miercuri, 6 decembrie 2023

Un bărbat a cerut despăgubiri spitalului unde a văzut ”organele” soției sale în timpul operației de cezariană

Publicat pe


Luni, 18 Septembrie 2023, ora 19:18

327 citiri

Bărbatul susține că a dezvoltat o boală mintală după ce a fost martor la nașterea soției sale FOTO Pixabay

Un bărbat din Australia a încercat să dea în judecată spitalul în care soția sa a născut prin cezariană, dar tentativa sa a fost respinsă drept „abuzivă”, scrie The Mirror.

Anil Coppola a fost îngrozit să vadă sângele și organele iubitei sale în timpul operației de cezariană care a ajutat-o ​​să nască fericită. În final, a rămas șocat de acțiunile medicilor, spunând că acest eveniment a dus la ruperea căsniciei sale.

Bărbatul susține că a dezvoltat o boală mintală după ce a fost martor la nașterea soției sale prin operație de cezariană, ceea ce l-a determinat să solicite o despăgubire de 519 milioane de lire sterline de la spital.

Documentele instanței susțin că Coppola a fost „încurajat să observe nașterea”, determinându-l să vadă mai mult din operație decât avea nevoie, inclusiv organele interne ale soției sale. El susține că Royal Melbourne Women’s Hospital avea datoria de a-i oferi „îngrijiri” și, prin urmare, în opinia sa, instituția „are obligația de a-l despăgubi”.

Australianul, care s-a prezentat în instanță, a susținut că spitalul ar trebui să fie tras la răspundere pentru prejudiciul cauzat. Reprezentanții instituției medicale au recunoscut că au obligația de a acorda asistență medicală, dar au negat că ar fi fost cazul.

Coppola a fost supus unui control medical și s-a stabilit că gradul de tulburare psihică a acestuia nu a atins nivelul necesar pentru daune. Potrivit deciziei, compensarea pentru astfel de pierderi este posibilă numai dacă o persoană a fost vătămată în mod semnificativ.

Bărbatul nu a fost de acord cu această decizie, dar nici nu a cerut recurs. Ca urmare, spitalul a depus o cerere de încetare a procedurii judiciare. Publicația notează că operația cezariană poate fi recomandată ca o procedură planificată (electivă) sau efectuată ca o urgență dacă se consideră că nașterea vaginală este prea riscantă. Aproximativ fiecare a patra femeie naște în acest fel. Întreaga operațiune durează de obicei aproximativ 40-50 de minute.

Eveniment Quarterly Report





Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri