1.9 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023

Un bărbat a fost declarat nevinovat, după 21 de ani de închisoare: „Astăzi începe restul vieţii mele”

Publicat peUn bărbat care a petrecut aproape 21 de ani în spatele gratiilor, a fost eliberat joi după ce revizuirea acestui caz nu a putut asocia prezenţa sa în locul în care două fete au fost violate şi ucise în anul 2000, transmite agenţia DPA, potrivit Digi24.

Un bărbat nevinovat a stat 21 de ani la închisoare

„Am suferit timp de 21 de ani, în fiecare secundă, în fiecare minut, în fiecare oră, în fiecare zi, în fiecare săptămână, în fiecare lună, în fiecare an” a transmis Viggo Kristiansen printr-o scrisoare pe care avocatul său a citit-o în timpul procedurilor de joi.

În vârstă de 43 de ani, bărbatul din Norvegia a precizat că suferinţa familiilor fetelor a fost mai mare decât cea trăită de el, dar cu toate acestea a cerut să aibă parte de pace şi linişte pentru a începe o nouă viaţă.

„Astăzi începe restul vieţii mele”, a scris el, potrivit relatărilor din presă.

În timpul audierilor de apel de la Oslo, judecătoarea Tonje Vang a transmis că anii petrecuţi de Kristiansen în închisoare au fost o nedreptate. După cum era de aşteptat, Kristiansen şi avocatul său au acceptat decizia de anulare a sentinţei iniţiale.

Cazul a fost declanşat de violarea şi uciderea a două fete, în vârstă de 8, respectiv 10 ani, în cartierul Baneheia din oraşul Kristiansand. În anul 2002, Kbărbatul a fost găsit vinovat şi condamnat la 21 de ani de închisoare, cu toate că şi-a susţinut întotdeauna nevinovăţia.

Cazul a fost redeschis în anul 2021, iar în momentul în care anchetatorii au reexaminat ADN-ul, nu au putut identifica nicio asociere între Kristiansen şi aceste infracţiuni sau locul în care au fost comise.

Totodată, ADN-ul unui bărbat găsit vinovat odată cu Kristiansen a fost asociat atât cu aceste infracţiuni cât şi cu locul faptei, potrivit sursei citate.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri