28.8 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023

Un bărbat a găsit un proiectil exploziv în podul casei, în timp ce decoperta acoperișul

Publicat peUn bărbat din localitatea Trestieni a găsit, în această după-amiază, în podul casei, un obiect ce părea a fi un proiectil. Aceasta decoperta acoperișul în momentul în care a văzut muniția și a cerut ajutorul autorităților.

 

„La caz s-au deplasat pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu și un echipaj de Poliție. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că este vorba despre un proiectil exploziv, de calibrul 37 mm. Acesta a fost ridicat și transportat în siguranţă, urmând să fie distrus”, informează ISU Giurgiu pe pagina oficială de Facebook.

 

ISU Giurgiu a oferit o serie de sfaturi pentru cei care se confruntă cu o astfel de descoperire periculoasă:

 

„Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare.

În primul rând, nu trebuie să le atingă sau să le lovească, indiferent dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață. Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să știe în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie și nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente.

Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii.

Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată,” ne sfătuiește ISU Giurgiu.

 

Nouă proiectile explozive cu calibre cuprinse între 37 şi 120 de milimetri, un proiectil perforant trasor, de calibru o sută de milimetri, un focos fuzant, o bombă de aruncător de calibrul 120 de milimetri, două grenade defensive, 18 cartuşe de infanterie şi un tub de cartuş au fost găsite de la începutul anului în municipiul Giurgiu, în localităţile Călugăreni, Săbăreni, Mihăileşti, Stoeneşti, Teişori, Slobozia, Vlad Ţepeş, Frasinu, Daia, Chiriacu, Dobreni, Trestieni şi pe marginea DN 6, informează Agerpres.

Mișcarea prosoapelor îi exasperează pe turiștii din Grecia. „Am dat 15 euro pe șezlong. Ar trebui să fie o diferență”Sursa: www.realitatea.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri