10.6 C
București
miercuri, 5 octombrie 2022

Un bărbat a murit după ce barca în care se afla, la un concurs de rafting pe râul Jiu, s-a răsturnat. Trei bărci cu 21 de persoane au fost implicate

Publicat peTrei bărci care participau la o competiție de rafting pe râul Jiu s-au răsturnat, iar salvamontiștii și echipajele pentru situații de urgență au primit apel pentru a acorda ajutor.

În urma apelului, două echipaje SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple, două ambarcațiuni și trei ambulanțe SAJ din județul Gorj au plecat în misiunea de căutare-salvare persoane aflate în dificultate pe râul Jiu.

Pompierii salvatori gorjeni au fost solicitați să intervina după ce 3 bărci care făceau rafting pe râul Jiu s-au răsturnat.

Potrivit ISU Gorj, având în vedere numărul persoanelor implicate, în sprijinul echipejelor locale au fost dislocate 1 barcă de salvare, 1 ambulanță SMURD și 1 autospecială pentru transport victime multiple de la ISU Hunedoara.

„La acest moment, unul dintre ocupanți a fost declarat decedat (barbat 35 de ani), o altă persoană (femeie 33 de ani) a fost transportată la spital în stare hipotermică și alte 20 sunt în evaluare medicală”, au transmis reprezentanții ISU Gorj.

Una dintre bărci s-a răsturnat din cauza curenților foarte puternici. O persoană a fost găsită în stop cardio-respirator, fiind resuscitată de către echipajele SMURD și SAJ.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri