15.9 C
București
luni, 20 martie 2023

Un bărbat din Bistrița-Năsăud a ajuns la pușcărie, după ce a împușcat un câine cu arma pe care o deținea

Publicat peDupă ce a împușcat un câine, un bărbat din Bistrița a ajuns după gratii pentru 24 de ore. Acesta ar fi împușcat animalul cu o armă pe care o deținea legal, potrivit autorităților.

Bărbat din Bistrița, după gratii pentru că a împușcat un câine

Bărbatul, în vârstă de 59 de ani, se afla în grădina casei sale când a văzut câinele unui vecin. Acesta nu a stat prea mult pe gânduri și a tras în direcția animalului. Incidentul a avut loc marți, 14 martie, în localitatea Reteag, județul Bistrița-Năsăud.

„Din cercetările efectuate a reieşit faptul că marți, 14 martie, în timp ce se afla în grădina locuinţei, bărbatul de 59 de ani ar fi executat, fără drept, un foc cu o armă neletală, pe care o deţinea în mod legal, asupra unui câine ce aparţinea unui bărbat, de 48 de ani, din Reteag. Ulterior, din nefericire, câinele a decedat”, a transmis IPJ Bistrița Năsăud.

Polițiștii au găsit în casa bărbatului 3 arme, dar și muniția acestora, confecționată artizanal: două de tir sportiv și una de vânătoare.

„Poliţiştii au indisponibilizat de la domiciliul bărbatului o armă letală cu destinaţia vânătoare şi două arme neletale cu destinaţia tir sportiv, toate deţinute legal, însă cu privire la care există suspiciunea că ar fi fost folosite la săvârşirea unor infracţiuni. Totodată, au mai fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de 712 grame pulbere neagră, utilizată la producerea de muniţie artizanală, 2 prese pentru confecţionarea de muniţie artizanală, 19 cartuşe confecţionate artizanal şi 79 de cartuşe deţinute legal”, se arată în comunicatul poliției, potrivit digi24.ro.

Bărbatul în vârstă de 59 de ani s-a ales cu dosar penal pentru nerespectarea regimului materiilor explozive și a regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și uciderea animalelor cu intenție, fără drept.

Autoritățile vor continua cercetările în acest caz, bărbatul fiind reținut pentru 24 de ore și plasat în arestul IPJ Bistrița-Năsăud.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri