21.2 C
București
joi, 1 iunie 2023

Un contributor: „ANAF, instituție putredă și total nefuncțională“

Publicat peO scrisoare deschisă adresată președintelui ANAF, Lucian Heiuș, a fost trimisă și pe adresa cotidianul.ro de administratorul unei firme.  Laurențiu Daniel Adobriței se arată nemulțumit de o serie de situații pe care le expune pe larg. Cititorul scrie în documentul pe care îl prezentăm integral mai jos că ANAF „este o institutie putreda si total nefunctionala, in interiorul caruia lucreaza zeci de familii sot- sotie si alte «rubedenii», că, de, la stat, se castiga bine, chiar daca nu faci nimic“ . Adobriței  mai scrie: „O alta problema dle presedinte Lucian Heius va priveste strict pe dumneavoastra, privind declaratiile dvs de avere si poate ne invatati si pe noi cei saraci si necajiti din ce surse am putea sa ne achitam si noi creditele“. (…) In acest sens, va intreb cum în anul 2017 in declaratia de avere a politicianului /deputatului Lucian Heius apare un credit de 552.000 CHF, iar in 2018 nu mai apare nimic“

Scrisoare deschisa
23.01.2023
Catre Presedintele ANAF Lucian Heius

In atentia Ministrului de Finante Adrian Câciu

Spre stiinta tuturor jurnalistilor, oamenilor de televiziune si a contribuabililor cinstiti din aceasta tara.
Stimate dle ing. mecanic presedinte al ANAF Lucian Heius

Sunt Adobritei Daniel Laurentiu, administrator special al ADL CONSTRUCT SRL si cel care a avut onoarea de a se intalni de trei ori cu dumneavoastra intr-o perioada scurta de timp in biroul dumneavoastra si nu la seminariile pe care le faceti pe la Brasov si in alte locatii de lux cu angajatii ANAF, cu care „vorbiti vorbe” pe banii contribuabililor.

Dupa cum bine cunoasteti, nu ati reusit sa recuperati un TVA de aproximativ 70.000 lei, plus penalitati si accesorii de la un executor judecatoresc, Bindileu Eugen din Moinesti, care a procedat la executarea silita a societatii noastre si printr-o manevra dolosiva a instrainat bunul societatii unui protejat al autoritatilor din Bacau, domnul Ionut Iftimoaie, ocolind prevederile fiscale de circa 5 ani cu toate ca am facut nenumarate petitii catre ANAF soldate cu zero rezultate. Cu toate ca s-a incheiat si un Raport de inspectie fiscala cu nr 8953/31.10.2018 si o dispozitie de masuri cu nr 8952/31.08.2018, in urma controlului efectuat, chiar daca a fost de pe vremea celuilat presedinte ANAF, pana in prezent nu ati reusit sa emiteti o decizie de impunere asa cum prevederile codului fiscal o impun.

Bineinteles toate intalnirile avute cu dumneavoastra s-au soldat cu ca rezultat zero. In biroul dumneavoastra mi-ati comunicat ca nu aveti nicio putere asupra celor din teritoriu, respectiv ANAF Bacau. Daca ati fi citit din curiozitate Regulamentul de Organizare si Functionare ANAF, ati fi stiut ca cei de la ANAF Bacau se afla in subordinea dumneavoastra asa cum v-am transmis schema si pe aplicatia WhatsApp. Din cele discutate cu dumneavoastra domnule presedinte, mi-am dat seama ca nu aveti nici un respect fata de Codul Fiscal si Ghidul Inspectiei Fiscale pe care le sfidati si le calcati in picioare de la inaltimea functiei pe care o detineti.

Domnule Heius va scriu pentru ca am ajuns la limita rabdarii.
Ma minunez de ce se intampla in aceasta institutie si nici nu stiu ce as putea face ca lucratorii din ANAF Bacau sa nu mai favorizeze evazionistii fiscali exemplu: executorul Bindileu Eugen, analfabet functional care nu stie sa intocmeasca o factura fiscala (lucru constatat de ANAF Bacau).
In urma controlului efectuat de ANAF Bacau ati mai descoperit si alte fapte de evaziune si cu toate acestea nu vreti sa extindeti controlul la cele 1300 de executari in 5 ani.
Revenind la institutia pe care o conduceti, este o institutie putreda si total nefunctionala, in interiorul caruia lucreaza zeci de familii sot- sotie si alte „rubedenii”, ca de la stat se castiga bine, chiar daca nu faci nimic. Din acest grup la care fac cu referire faceti parte chiar si dvs, dle presedinte ca si dvs aveti sotia tot in ANAF, ca nu e la Bucuresti, aste e, e la Timisoara. Exemplu in Anaf Bacau avem familia Badioiu, familia Barbieru si altii…
Stau si ma intreb ca un prost contribuabil ce sunt, cum puteti dvs sa conduceti, sa fiti in fruntea acestei institutii cu grave probleme de integritate acest mamut cu peste 19.000 de angajati, dvs care nu ati fost in stare sa va conduceti propria firma SC FABLOR-PELL SRL., firma ce a avut aproape un angajat si care inainte de a o inchide a fost cinci ani consecutiv pe pierderi.
Aceasta sa fie oare dovada unui bun management?
Dvs si directorul regionalei Iasi, dl Alupoaie cei ce ati fost numiti politic pe aceste functii efemere va puteti bucura in sfarsit ca ati capturat si ingenunchiat aceasta institutie numita ANAF, institutie care ar trebui sa ne reprezinte pe toti contribuabili in mod egal indiferent de culoarea politica.

Nu cred ca dvs si dl Alupoaie sunteti cei mai buni specialisti din cadrul ANAF- ului. Nu stiu cu cine ati dat concurs pentru ocuparea acestor functii, nu cred ca sunteti cei mai buni specialisti pe care ii are astazi PNL-ul in domeniul finantelor. Bineinteles dl Presedinte, dupa ce am parcurs CV-ul dvs mi-am dat seama de ce nu puteti sa va ocupati de recuperarea TVA -ului de la evazionisti, nici macar cand ii prindeti in fapt, deoarece dvs sunteti inginer mecanic la baza. Deasemenea nu cred ca veti putea micsora deficitul de incasare la TVA. Asa cum va spuneam si in birou suntem pe ultimul loc in UE, chiar daca ati incercat sa ma duceti in eroare, statistica spune altceva.

Un articol din revista profit.ro din 12 decembrie 2022, informeaza ca „Romania – ultima din UE dupa gradul de colectare TVA”, intr-adevar deficitul gradului de colectare tva nu mai este de 35 % cum ati spus dvs, ci este de 35,7%.
Daca procedati cu toti evazionistii cum procedati cu executorul Bindileu Eugen adica asa cum va spuneam, sa existe incheiat un RIF si sa nu emiteti o decizie de impunere, sa stati atatia ani in pasivitate nu sunteti decat de felicitat (de evazionisti bineinteles) si de dus tara asta in gard cu totul. Parerea mea personala este ca, daca va coordonati actiunile putin mai bine, cu banii incasati din impozitarea video chatistelor!!!, a bacsisului luat de barman/ospatar!!! dar si a bacsisului luat de mecanici auto!!!, sigur vă va crește gradul de incasare al TVA- ului. Cu aceasta miscare deșteaptă sigur veti ajunge si ministru de finante, functie pe care o doriti foarte mult ca doar nu degeaba ati imprumutat partidul din care faceti parte cu suma de 130.000 lei plus alte cotizatii a valoare insumata depaseste baremul de 10 salarii de bază minime brute pe țară care se află în publicațiile oficiale.

O alta problema dle presedinte Lucian Heius va priveste strict pe dumneavoastra, privind declaratiile dvs de avere si poate ne invatati si pe noi cei saraci si necajiti din ce surse am putea sa ne achitam si noi creditele, asa cum ati procedat dvs sa achitati creditul de 552 000 de franci elvetieni.

In acest sens va intreb cum in anul 2017 in declaratia de avere a politicianului /deputatului Lucian Heius apare un credit de 552.000 CHF, iar in 2018 nu mai apare nimic.
– L-ati achitat?
– Cum?
Cum s-a evaporat acest credit?
Cine l-a achitat?
Daca s-a achitat, din ce bani? de unde provin acesti bani?

A disparut din declaratia de avere si firma SC FABLOR-PELL SRL ORASTIE firma la care detineti actiuni in procent de 100%. Ati lichidat-o?, Daca da, va intreb ati platit ajustari tva si impozit pe profit deoarece sunteti foarte discret in declaratia de avere.
Acum, revenind la oile noastre respectiv, firma mea ADL INVEST aflata in faliment, stiti f’ bine ca a platit TVA numai in luna decembrie a anului ce tocmai a trecut peste 250.000 euro, iar eu ca platitor de taxe si impozite ma enervez si in acelasi timp ma intreb, de ce eu platesc si altii nu.
EXEMPLU: BEJ BINDILEU EUGEN
De asemenea domnule presedinte stiti foarte bine ca aveti de colectat tva de la acest executor dar va doare in c_r ca acesta prejudiciaza bugetul de stat si deasemenea va doare adanc in cr ca nu imi emite factura de vanzare ca sa pot inregistra corect in contabilitatea firmei.
N-ati avut curiozitatea de a-i intreba pe cei din teritoriu cum au putut sa intocmeasca Raportul de Inspectie Fiscala si dispozitia de masuri fara a emite a decizie de impunere.
La fel va doare in c_r si de respectarea Codului Fiscal.
In incheiere vreau sa va adresez o singura intrebare:
Ce face ANAF-ul?, ca de colectat TVA si impozit pe profit colecteaza doar „de la cine vrea muschii lui”. Normal intr-o tara ce se vrea europeana acest tva care este neutru daca nu stiati il plateste toata lumea.
Fara nici un fel de consideratie

ADOBRITEI DANIEL LAURENTIU (un contribuabil foarte suparat)


P.S. Nu a-ti fost in stare sa emiteti o decizie de impunere unui executor judecatoresc si vreti sa emiteti decizie de impunere OMV-ului ?. Déjà incep sa ma simt mai bine, ma faceti sa rad d-le presedinte.

Sursa: www.cotidianul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri