11.7 C
București
sâmbătă, 1 aprilie 2023

Un cutremur de 6,9 pe scara Rischter s-a produs în larul coastelor Ecuadorului

Publicat peUn cutremur cu magnitudinea 6,9 s-a produs sâmbătă în largul coastelor Ecuadorului, la o adâncime de 10 kilometri, a anunţat Centrul seismologic european mediteranean (EMSC), citat de Reuters.

Seismul a survenit la ora locală 12.11 (17.11 GMT) şi a avut o magnitudine de 6,5 pe scara Richter, potrivit Institutului de geofizică de la Quito, citat de EFE, care precizează că nu există informaţii privind producerea de victime sau pagube materiale, conform agerpres.ro.

Cutremurul a fost resimţit atât în sudul Ecuadorului, cât şi în nordul statului Peru şi a fost urmat de un altul cu magnitudinea 4,8.

Centrul SUA de avertizare în caz de tsunami a indicat că nu există ameninţare de tsunami.

Ecuador, zguduit din nou de cutremure. O persoană a murit, 85 au fost rănite

Două cutremure cu magnitudinea de 6,8 grade şi 6,7 grade pe Richter au avut loc, miercuri, în Eduador. În urma seismelor, o persoană a murit și alte 85 au fost rănite, informează AFP, citat de Agerpres.

Ambele cutremure au avut loc în provincia Esmeraldas. Primul, cu magnitudinea de 6,8 grade s-a produs miercuri la ora locala 02:57 (07:57 GMT), cu epicentrul în staţiunea balneară Mompiche (185 km vest de Quito), la o adâncime de 14,7 km, potrivit Institutului ecuadorian de Geofizică. Un al doilea cutremur, cu magnitudinea de 6,7 grade, a avut loc la ora locală 11:47 (16:47 GMT).

Esmeraldas şi Manabi fuseseră cele două provincii cele mai afectate de seismul cu magnitudinea de 7,8 grade produs la 16 aprilie, soldat cu 700 de decese şi care a lăsat fără adăpost aproape 29.000 de oameni şi a provocat daune de aproximativ trei miliarde de dolari.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri