8.9 C
București
duminică, 27 noiembrie 2022

Un ”fenomen” în cazul festivalurilor de muzică. L-ați auzit pe Iohannis reacționând?

Publicat peDoi tineri morți după ce ar fi consumat droguri și 77 de fapte de natură penală sesizate, printre care și traficul și consumul de droguri. Este bilanțul negru al Festivalului Saga desfășurat în Capitală în weekend-ul ce tocmai s-a încheiat.

Jandarmii bucureşteni au anunțat că au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.000 de lei, participanţilor la Saga Festival şi au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor pentru 77 de fapte de natură penală pentru încălcări ale legii privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, dar şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

”În perioada 3-4 iunie, în urma încălcării normelor legale în vigoare de către anumiţi participanţi, jandarmii au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 61 din 1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare”, a informat Jandarmeria Capitalei.

Totodată, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor pentru 77 de fapte de natură penală, în urma constatării, împreună cu BCCO Bucureşti, a unor încălcări ale prevederilor legale privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, dar şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, precum şi furtul calificat.

Fostul premier Victor Ponta spune că problema drogurilor a devenit un fenomen în cazul festivalurilor de muzică și l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis pentru lipsa de reacție.

„Am fost singurul care a reacţionat în faţa unei tragedii. Am copii, trăiesc în Bucureşti. O tragedie nu e un accident. S-a întâmplat o dată la 100 de ani să existe droguri la un festival.

Nu mă aşteptam să ia poziţie domnul Iohannis. S-a întâmplat o tragedie la Colectiv. A ştiut imediat. Corupţia ucide. A cerut demisii. Nu vreau să fie cineva cinic şi fără inimă cum a fost domnul Iohannis atunci.

Problema drogurilor nu o chestiune care s-a întâmplat o dată la un festival, e un fenomen.

Trăiesc în Capitală, am copii care îmi povestesc. În toate liceele din oraşele mari, din Bucureşti, Cluj, Timişoara, în şcoli, la evenimente există reţele şi n-am auzit pe nimeni să spună că politica statului român e să ne protejăm tinerii sau să arestăm cât mai mulţi traficanţi.

Nu cred că domnul Iohannis şi-a oprit week-end-ul pentru tragedia de la festivalul SAGA”, a declarat Ponta, la România TV.

Tragedie la SAGA: Bogdan, un tânăr de 25 de ani, a murit sub ochii prietenilor

Măreția și catastrofa Untold

Fostul patron Untold, trimis în judecată pentru trafic de droguri

Finanţatorii UNTOLD şi drogurile. Cititorii reacţionează după DEZVĂLUIRI!

Ce naște din Untold înșelătorie mănâncă

 

Sursa: www.cotidianul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri