27.7 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Un fost comandant NATO descifrează planurile lui Putin: ce zonă a Europei vrea liderul rus să controleze, după Ucraina

Publicat peGeneralul american în retragere Wesley Clark a declarat că cea mai bună modalitate de a proteja NATO este ca alianța să ajute Ucraina să învingă Rusia, potrivit Business Insider.

Clark, în vârstă de 77 de ani, care a fost șeful forțelor NATO din Europa între 1997 și 2000, a cerut Statelor Unite să consolideze ajutorul militar acordat Ucrainei, în special cu avioane de luptă.

”El (Putin -n.a.) vrea Ucraina. Vrea statele baltice. Vrea controlul asupra Europei de Est. Vrea să distrugă NATO și să scoată Statele Unite afară de aici”, a spus Wesley Clark.

Fostul comandant NATO, care este și analist al CNN, a afirmat că Putin dorește ”să perturbe sistemul internațional” și să aibă un Occident ”dezarmat moral” și ”emoțional”, pentru a se crede că ambițiile sale sunt legate doar de Ucraina.

Clark a cerut, de asemenea, Statelor Unite și aliaților săi din NATO să întărească ajutorul militar pentru Ucraina, în special cu avioane de luptă, o zonă pe care Pentagonul a refuzat să o sprijine, după ce a respins planul Poloniei de a furniza Kiev-ului avioane MIG-29, scrie ziare.com.

”Ucraina este doar câmpul de luptă actual. Dar dacă ucrainenii înving Rusia pe acest câmp de luptă, totul de schimbă. Așadar, cel mai bun mod de a proteja NATO și sistemul internațional, este de a oferi Ucrainei asistența de care are nevoie și s-o lăsăm să se ocupe de Rusia pe câmpul de luptă”, a explicat generalul.

Clark spune că forțele ruse vor căuta să captureze orașul Dnipro din estul Ucrainei, pentru a opri trupele Kiev-ului să înainteze spre Donbas. Pentru a împiedica Rusia să înainteze acolo, Ucraina ”are nevoie de tancuri, artilerie mobilă și mai multă muniție”.Sursa: www.realitatea.net

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri