8.9 C
București
duminică, 27 noiembrie 2022

Un fost mare fotbalist rus a fost chemat la război. Ce spune tatăl său despre ordinul de mobilizare

Publicat peFostul fobalist internațional rus Diniyar Bilyaletdinov a primit documente de încorporare în armată, după ce Vladimir Putin a ordonat „mobilizarea parțială” pentru războiul din Ucraina, deși nu se încadrează în criteriile stabilite de lege.

Sportivul de 37 de ani s-a retras din fotbal în 2019, dar evoluează în continuare în Medialiga din Rusia, competiție formată din analiști sportivi și jurnaliști.

Tatăl lui Bilyaletdinov a anunțat că fostul fotbalist a fost chemat să lupte în Ucraina, deși potrivit legislației ruse pot fi recrutați doar cei care au până în 35 de ani.

„Diniyar a primit într-adevăr o citație. Este greu să vorbim despre emoții, pentru că nu a servit, deși a făcut serviciul militar, dar a fost în stilul specific sportivilor. A fost acum 19 ani. Adică da, a depus jurământul, dar a servit în linia sportivă. Legea încă spune – să sune oameni până la 35 de ani, iar el are 37, deci există un fel de inconsecvență aici. Acum va afla dacă citația este corectă sau dacă a fost trimisă mai devreme. Orice se poate întâmpla. Dacă a existat o mobilizare generală, atunci nu este nevoie să puneți întrebări. Între timp, președintele a stabilit că este parțială, totul ar trebui să fie conform legii”, a spus Rinat Bilyaletdinov pentru sports.ro.

Fostul mijlocaș Diniyar Bilyaletdinov are 46 de meciuri în echipa națională a Rusiei, pentru care a marcat de șase ori. De-alungul carierei el a mai evoluat pentru Lokomotiv Moscova, Everton, Spartak Moscova sau Rubin Kazan.Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri