-3.2 C
București
miercuri, 8 februarie 2023

Un fost membru al unei familii regale voia să preia puterea în Germania printr-o lovitură de stat. Cum a fost pus la cale complotul

Publicat peJoi, 08 Decembrie 2022, ora 09:59

997 citiri

Germania a reținut miercuri 25 de membri și susținători ai unui grup de extremă dreaptă despre care procuratura a spus că pregătește o lovitură de stat pentru a instala ca lider național un prinț care a căutat sprijin din partea Rusiei, transmite Reuters, citat de adevarul.ro.

Procurorii au spus că grupul a fost inspirat de teoriile conspirației de stat profunde ale Reichsbuerger și QAnon din Germania, ai căror avocați s-au numărat printre cei arestați după asaltul asupra Capitoliului SUA, în ianuarie 2021.

Membrii Reichsbuerger (Cetățenii Reichului) nu recunosc Germania modernă ca stat legitim. Unii dintre ei sunt devotați imperiului german sub monarhie, în timp ce unii sunt adepți ai ideilor naziste, iar alții cred că Germania este sub ocupație militară.

Agenția internă de informații din Germania atribuie mișcării Reichsbuerger (Cetățeni ai Reich-ului) aproximativ 21.000 de oameni, aproximativ 5% dintre ei fiind văzuți ca extremiști de extremă dreapta.

Grupul a procurat echipament, a încercat să recruteze noi membri și a ținut lecții de tragere cu arma, au adăugat procurorii. Accentul eforturilor de recrutare a fost în primul rând pe membri ai armatei și ofițerilor de poliție, au spus aceștia.

Ei au simulat structura guvernului și au creat un „consiliu” care se întrunea regulat din noiembrie 2022 și a cărui așa zisă administrație avea diferite departamente, cum ar fi afaceri externe și sănătate, au spus procurorii.

Complotul ar fi vizat un atac asupra camerei inferioare a parlamentului Bundestag-ului din Berlin cu un mic grup armat, urmând ca un fost membru al unei familii regale germane, identificat drept Heinrich XIII, să devină lider într-un viitor stat.

Un alt suspect, Ruediger, avea drept scop înființarea unei noi armate germane.

Heinrich a ceruse ajutorul rușilor

Heinrich ar fi contactat reprezentanți din Rusia pe care grupul i-a considerat ca fiind contactul central pentru stabilirea noii sale ordini. Dar nu există nicio dovadă că reprezentanții ruși au reacționat pozitiv la cerere.

Sursa: ziare.com

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri