1.5 C
București
luni, 5 decembrie 2022

Un membru USR va conduce firma care face achiziții publice pentru primărie și instituțiile subordonate. Pe un salariu de 16.000 de lei lunar

Publicat pe


Majoritatea USR din Consiliul Local Timișoara a reușit numirea unui membru al partidului, fost candidat la postul de primar, director la superstructura care trebuia să reducă drastic cheltuielile cu achizițiile publice ale municipalității. Este vorba de Adrian Borugă, problema nu e neapărat numirea unui om politic, ci faptul că el va primi un salariu brut de 16.000 de lei lunar pentru a conduce un SRL care, cel puțin deocamdată, se ocupă cu achiziția de hârtie de imprimantă și creioane, respectiv hârtie igienică și detergenți de pardoseli.

A candidat din partea vechiului partid creat de Monica Macovei, M10, la funcția de primar, dar și-a găsit viitorul politic la USR. Se pare unul excelent, el va deveni specialistul care se va ocupa de conducerea unui SRL, o firmă înființată de Primăria Timișoara și care poartă nume de … agenție (n.r, Agenția de Achiziții PUblice), care are ca scop realizarea centralizată a tuturor contractelor de furnizare de diferite bunuri pentru municipalitate și structurile din subordine. Adrian Borugă are, teoretic, un mandat interimar, dar acesta va fi unul mai mult decât bănos, el va câștiga 16.000 de lei lunar, salariu brut.

Așa a decis Consiliul Local Timișoara, cel puțin o parte dintre membri, cei care au și votat. Ei au respins și un amendament propus de Radu Țoancă, care a cerut reducerea salariului ridicol de mare, de la 16.000 la 10.000 de lei. Unul mare și în aceste condiții dacă ne gândim că SRL e finanțat acum integral din bani publici și până acum nu prea a făcut nimic. A lansat două licitații, unai pentru papetărie, unul pentru produse de igienă, lansat în sistem centralizat pentru primărie și alte 12 instituții din subordinea acesteia. Niciuna dintre licitații nu a avut vreo finalitate concretă deocamdată.

Norocosul nou manager este contabil șef la Teatrul Maghiar Timișoara. El e interimar, dar nimic nu exclude varianta participa la un viitor concurs.

„Este un proces normal, vă readuc aminte că am făcut un concurs pentru a ocupa postul de director economic și membru în CA. Tocmai pentru a nu avea prea mulți membri în CA, decizia la înființarea acestei structuri, UCA, a fost ca membrii CA să aibă rol funcțional. Sunt trei membri, unul are rol de președinte, iar ceilalți doi au rol de director economic, poziție care a fost deja ocupată prin concurs, iar respectiv director general, poziție pe care am făcut acum această numire temporară. Cu siguranță vom demara concurs și sperăm să avem înscrieri”, a declarat la votul din plenul CLT, viceprimarul Ruben Lațcău.

Sursa: debanat.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri