4.3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022

Un nou atac al rechinilor într-o zonă frecventată şi de turişti români. O femeie care făcea snorkeling a fost rănită

Publicat peUn nou atac al rechinilor într-o zonă frecventată şi de turişti români. O femeie a fost mușcată de picior în timp ce făcea sorkeling lângă portul Penzance. Atacul a avut loc în joi, 28 iulie, la ora 12.30. Imediat a fost alertată Paza de Coastă.

Martori citaţi de The Sun au declarat că s-au auzit „ţipete pătunzătoare” şi că „era sânge peste tot”. Potrivit sursei citate, femeia se afla la circa 24 – 25 km de ţărm, când un rechin, neprovocat, a muşcat-o brusc de picior. Femeia plătise 180 de lire sterline pentru aventura subacvatică.

După atacul rechinului, femeia a fost dus înapoi în barca închiriată, unde i s-a acordat imediat primul ajutor și ulterior a fost dusă la țărm. După incident femeia a avut nevoie de mai multe intervenţii chirurgicale.

Organizatorul călătoriei Victoria Walker, care conduce Blue Shark Snorkel din portul Penzance, a declarat pentru Daily Mail: „Am implementat imediat planul nostru de răspuns în caz de urgență, acordându-i primul ajutor persoanei implicate”

După incident, femeia a declarat că „în ciuda modului în care s-a încheiat călătoria” a fost „uimitor să vezi astfel de creaturi maiestuoase în sălbăticie”.

Daily Mail notează că aceasta este primul atac al rechinilor de acest fel asupra unei persoane în apele britanice din 1847. Mai mulți pescari au fost mușcați în ultimii ani, dar numai după ce au captura rechini pe care i-au adus la bordul vaselor lor.

 

Sursa: www.romaniatv.net

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri