25.5 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Un nou transport de ajutoare umanitare pleacă din România spre Ucraina (VIDEO)

Publicat peGuvernul României a anunțat luni seara un nou transport de autoare umanitare ce va pleca din România spre Ucraina. Transportul care a plecat de la Piatra Neamț și ar urma să ajungă la Vama Siret conține materiale de strică necesitate.

Transportul umanitar care va ajunge în Ucraina conține obiecte de strictă necesitate, ce au fost asigurate de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

Un nou transport de ajutoare umanitare pleacă din România în Ucraina

Încă un transport de ajutoare umanitare transmis de România a plecat astăzi din Piatra Neamț, spre Vama Siret. Transportul conține materiale de bază, de strictă necesitate, asigurate de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS).

În același punct de graniță au ajuns deja mai multe tipuri de produse alimentare din stocurile Rezervei Naționale, care au fost deja donate autorităților ucrainene.

Asemenea celorlalte acțiuni umanitare internaționale derulate în ultimele zile, sprijinul oferit astăzi de statul român s-a realizat în urma colaborării eficiente și continue a tuturor reprezentanților care fac parte din grupurile de lucru, implicați în Platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” , se arată într-un comunicat.

România se oferă să fie hub de distribuție a asistenței umanitare pentru Ucraina

Președintele Klaus Iohannis a subliniat, în cursul zilei de luni, la întâlnirea cu liderii UE și NATO, importanța accelerării procesului de creare a Grupului de Luptă al NATO în România, ca măsură de a consolida suplimentar postura de descurajare și apărare a NATO în regiune. Totodată, Președintele României a reluat apelul la trimiterea în țara noastră, de către aliați, a unui număr suplimentar de trupe și de capabilități.

Totodată, Președintele Klaus Iohannis a menționat măsurile concrete întreprinse de țara noastră în sprijinul Ucrainei, cu referire la ajutorul în valoare de peste 3 milioane de euro, constând în donarea de echipament de protecție, combustibil, alimente, apă și medicamente. În acest context, Președintele Klaus Iohannis a exprimat disponibilitatea ca România să servească în calitate de hub de distribuție a asistenței umanitare pentru Ucraina, valorificând poziția sa de stat vecin, cu cea mai lungă frontieră cu Ucraina, disponibilitate apreciată de liderii prezenți.

Centrele speciale din București în care se pot face donații pentru refugiații din Ucraina

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, a publicat, luni, lista centrelor speciale din București în care se pot face donații pentru refugiații din Ucraina.

„Continuăm să primim donații în punctele special deschise de Primăria Capitalei și continuăm să ajutăm refugiații din Ucraina care au nevoie de cazare, hrană, asistență medicală și îndrumare”, a scris Dan, pe Facebook.

Tot joi, Primarul General a anunțat că în Capitală s-au strâns 7 tone de ajutoare în urma donațiilor făcute de bucureșteni. 710 refugiați de mai multe naționalități, veniți în București din Ucraina, au primit diverse forme de asistență.

Dan a mai precizat că în spitalele administrate de Primărie sunt disponibile 22 de paturi ATI, 79 pentru diferite specialități chirurgicale și 26 de paturi special pentru copii (inclusiv 6 paturi ATI) la Spitalul Victor Gomoiu. De asemenea, exitsă capacități pentru testare PCR a celor care vin din Ucraina.Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri