25.5 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Un pacient a murit din cauza unui virus asemănător cu Ebola. Trei cazuri, confirmate până acum

Publicat pe


  • Un pacient a murit din cauza unui virus asemănător cu Ebola, în timp ce al treilea caz din Marea Britanie este confirmat, potrivit autorităților sanitare.
  • Agenția britanică de securitate sanitară (UKHSA) a precizat că persoana a murit la Spitalul Universitar Luton și Dunstable din Bedfordshire, în urma descoperirii altor două cazuri de virus asemănător Ebola în estul Angliei, care au fost anunțate miercuri.
  • Febra Lassa este cauzată de virusul Lassa.

Un pacient a murit din cauza unui virus asemănător cu Ebola, în timp ce al treilea caz din Marea Britanie este confirmat, potrivit autorităților sanitare, relateză Sky News.

Agenția britanică de securitate sanitară (UKHSA) a precizat că persoana a murit în Bedfordshire, în urma descoperirii a două cazuri de virus asemănător Ebola în estul Angliei, care au fost anunțate miercuri.

Un pacient a murit din cauza unui virus asemănător cu Ebola, în timp ce al treilea caz din Marea Britanie este confirmat, potrivit autorităților sanitare.

Agenția britanică de securitate sanitară (UKHSA) a precizat că persoana a murit la Spitalul Universitar Luton și Dunstable din Bedfordshire, în urma descoperirii altor două cazuri de virus asemănător Ebola în estul Angliei, care au fost anunțate miercuri.

Toate cele trei cazuri fac parte din aceeași familie care s-a întors recent din vestul Africii, unde, în unele părți, boala virală acută, transmisă de animale, este endemică, potrivit agenției.

Febra Lassa este cauzată de virusul Lassa.

Înainte de aceste ultime cazuri, au existat opt cazuri de febră Lassa importate în Marea Britanie începând din 1980.

Ultimele cazuri în Marea Britanie au fost înregistrate în urmă cu 13 ani.

Nu a existat nicio dovadă de transmitere ulterioară de la niciunul dintre aceste cazuri, a precizat Guvernul.

Sursa: alephnews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri