25 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Un partid de extremă dreapta din Elveția s-a autodizolvat din cauza „imaginii proaste”

Publicat peFlorian Gerber, șeful Partidul Naţional Elveţian, o formaţiune de extremă dreapta creată în anul 2000, le-a trimis o scrisoare membrilor prin care i-a anunţat că formațiunea se desființează.

Partidul a fost inclus de poliţia elveţiană pe lista organizaţiilor de extremă dreaptă la un an după crearea lui, iar în 2021 unul dintre liderii săi din Basel a fost judecat pentru comentarii antisemite.

Partidul Naţional Elveţian s-a autodizolvat ca rezultat al „imaginii proaste” create în jurul formațiunii şi al dificultăţilor de a-și desfăşura reuniunile cu simpatizanţii în timpul pandemiei COVID-19, a motivat Florian Gerber, potrivit postului naţional de televiziune elveţian RTS, citat de EFE. Liderul politic lasă însă deschisă posibilitatea de a iniția viitoare proiecte politice.

Respectivul partid mai avea doar aproximativ 1.000 de membri înregistraţi. 

În cele două decenii de existenţă Partidul Naţional Elveţian a avut o prezenţă redusă pe scena politică elveţiană, obţinând doar un mandat în legislativul cantonului Berna şi un post de consilier municipal în oraşul Solothurn, scrie Agerpres.

Editor : Luana PavalucaSursa: www.digi24.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri