31 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Un rezervor de acid azotic din regiunea Luhansk, BOMBARDAT de ruși! Locuitorii, sfătuiți să se izoleze în case și să poarte măști de gaze

Publicat pe 

„În Rubijne, au lovit un rezervor cu acid azotic‼ Urgent‼ Nu părăsiți adăposturile! Dacă sunteți în interior, închideți ușile și ferestrele!”, este mesajul transmis de Haidai pe Facebook.

El a subliniat că vaporii de acid azotic irită tractul respirator și i-a îndemnat pe oameni să folosească măști de gaze.

„Pregătiți măști de protecție pentru față îmbibate în soluție de sodă! Când este aplicat local pe ochi, acidul azotic provoacă leziuni grave, până la necroza corneei și a conjunctivei, ducând la pierderea vederii”, a precizat oficialul.

Locuitorilor li s-au transmis și instrucțiuni de prim ajutor. Mai exact, dacă acidul azotic intră în ochi, aceștai trebuie clătiți cu apă între10 și 30 de minute.

În caz de contact cu pielea, suprafața afectată trebuie spălată cu apă, adăugând bicarbonat de sodiu și săpun. În cazul în care acidul azotic este înghițit, beți multă apă.

„Urmăriți direcția vântului! Așteptăm cu nerăbdare ploaia, ne va ajuta! Ținem legătura! Urmăriți alertele informative!”, a mai spus Haidai, în mesajul pentru populație.

 

Sursa: www.realitatea.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri