20.5 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Un spaniol a câştigat în premieră turneul de la Miami

Publicat peCarlos Alcaraz a încununat o săptămână extraordinară la Miami cu un nou meci de excepție, în care l-a învins pe norvegianul Casper Ruud (8 ATP), adjudecându-și finala turneului din Florida, spaniolul impunându-se cu 7-5, 6-4, după o oră și 50 de minute de joc.

La fel ca în meciul cu Kecmanovic din semifinală, Alcaraz a deschis meciul pierzându-și serviciul. A părut puțin emoționat, ratând câteva forehand-uri, pe care de obicei le lovește destul de ușor. Ruud a preluat confortabil avantajul de 3-0 și l-a păstrat până la 4-2, când Alcaraz a găsit în sfârșit o breșă. Spaniolul s-a instalat încet în meci și odată ce a făcut-o, meciul a fost practic terminat.

Forehand-ul este principala sa armă și cu siguranță a știut cum să o folosească pentru a-l ataca pe Ruud. Norvegianul s-a menținut în mare parte în raliuri, dar Alcaraz a găsit întotdeauna un alt unghi, o altă lovitură câștigătoare, cu care îi lăsa pe toți, mai puțin pe el, fără cuvinte.

A recuperat break-ul și în cele din urmă a mai adăugat încă unul, pentru a prelua conducerea și a încheia setul cu 7-5.

După ce a câștigat tre game-uri consecutive, pentru a încheia primul set, l-a deschis și pe cel de-al doilea cu un alt break. A fost un game lung în care Ruud a salvat două mingi de break înainte ca Alcaraz să găsească în cele din urmă o breșă.

De aici încolo Ruud nu a mai găsit nicio soluție pentru a-l opri pe spaniolul de doar 18 ani.

Alcaraz s-a dus la 3-0, cu un dublu break, iar Ruud a avut o ultimă zvâcnire de orgoliu, recuperând unul din break-uri, pentru 3-2. Alcaraz nu a intrat în panică, a reușit să-și câștige game-ul de serviciu, pentru a prelua un avantaj de 4-2. De acolo a rămas concentrat și a închis meciul cu 6-4.

Alcaraz devine astfel cel mai tânăr câștigător din istorie al Masters-ului de la Miami și, totodată, primul spaniol care se impune în turneul din sudul Floridei.

Alcaraz a urcat pe locul 11 în clasamentul mondial.

Pentru câștigarea Miami Open, Carlos Alcaraz va fi recompensat cu 1.231.245 dolari americani și 1.000 puncte ATP.

Sursa: www.cotidianul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri