16.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Un sportiv brazilian a murit în timpul cursei de ultramaraton Ultra-Trail du Mont Blanc

Publicat pe


Decesul alergătorului brazilian s-a produs în noaptea de luni spre marți și a fost provocat de o cădere suferită de aceasta în timp ce urca spre refugiul Plan Glacier (Masivul Mont-Blanc), informează Dailynewsly și News.ro.

Sportivul brazilian, al cărui nume nu a fost dat publicităţii, a decedat în timpul celor 300 de km ai probei PTL (Petite Trotte de Leon) de la ultramaratonul Ultra-Trail du Mont-Blanc.

El se afla în cursă alături de echipa sa, în urcarea către refugiul Plan Glacier, pe versantul francez al masivului Mont-Blanc, deasupra localităţii Saint-Gervais-les-Bains, când se pare că a alunecat, din cauza potecii abrupte care face parte din traseu, şi a căzut peste o sută de metri pe o morenă. Rănile provocate în cădere au fost mortale .

„Alergatorul se afla pe traseul oficial împreună cu echipajul său, complet monitorizat și echipat, între pasajul Tricot și refugiul Ghețarul Plan. Personalul medical din Elicopterul ajuns la locul incidentului a confirmat decesul”, au transmis organizatorii ultramaratonului.

„Se aflau (n.r. – alergătorul și echipa sa) pe o trecere în principal plată. Era întuneric și este greu de explicat ce anume a provocat accidentul”, au mai precizat organizatorii ultramaratonului.

Acesta este al doilea deces al unui sportiv înregistrat în ultimii doi ani la ultramaratonul Ultra-Trail du Mont-Blanc.

Foto cu caracter ilustrativ – ProfimediaSursa: www.libertatea.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri