11.7 C
București
duminică, 2 aprilie 2023

Un struț a încurcat traficul rutier în Găești. Ce s-a întâmplat cu pasărea exotică

Publicat pe


Animalele exotice continuă să apară in cele mai neobișnuite locuri, in județul Dâmbovița. După ce, anul trecut, un leu a creat panică în Târgoviște, de această dată, un struț a fost văzut, în Găești, pe o stradă aglomerată.

Struțul a fost zărit pe o stradă agloemerată din Găești. FOTO cronica-gaestiului.ro

Pasărea exotică a fost zărit în timp ce se plimba liniștit printre mașini.

Oamenii legii s-au alertat și au plecat în căutarea sa. Găeștenii l-au privit cu amuzament, dar și cu uimire, și i-au făcut fotografii.

Cel mai posibil, struțul a sărit dintr-o remorcă, în timp ce era transportat spre București. Din spusele martorilor, proprietarul a găsit între timp pasărea într-o altă zonă aglomerată, cea a pieței, și și-a continuat drumul.

Struțul a fost zărit pe o stradă agloemerată din Găești. FOTO cronica-gaestiului.ro

Struțul a fost zărit pe o stradă agloemerată din Găești. FOTO cronica-gaestiului.ro

Oamenii legii îl caută acum pe cel care îl transporta stuțul pentru a verifica exact cum s-a întâmplat pățania și condițiile în care pasărea exotică era transportată.

Din fericire, struțul nu a produs nicio pagubă și nici nu a suferit în vreun fel.

Struțul a fost zărit pe o stradă aglomerată din Găești. FOTO cronica-gaestiului.ro

Struțul a fost zărit pe o stradă aglomerată din Găești. FOTO cronica-gaestiului.ro

Panică la Târgoviște: un leu s-a plimbat liber

Populaţia din Târgovişte a fost alertată prin Ro-Alert de prezenţa unui leu în cartierul Priseaca, în preajma unei benzinării, anul trecut.  

Prezenţa animalului sălbatic a fost semnalată prin 112 de către un localnic. Imediat s-au deplasat la faţa locului echipe formate din jandarmi, pompieri şi medici ai DSVSA pentru a vedea dacă se confirmă cele semnalate. 

Astăzi, 12.05.2022, a fost primită o alertă prin sistemul naţional Ro-Alert, potrivit căreia un leu ar fi fost observat în Municipiul Târgovişte. Primăria Municipiului Târgovişte aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că cei patru lei deţinuţi de Grădina Zoologică din Târgovişte – două femele şi doi masculi, se află şi s-au aflat tot timpul în siguranţă, în adăposturile special amenajate pentru ei”, se arată într-un comunicat al Primăriei Târgovişte.

Alerta primită pe telefon FOTO C.S.

Alerta primită pe telefon FOTO C.S.

După ore întregi de căutări, autorităţile din Târgovişte nu au reuşit să găsescă leul care se presupune că se plimbă liber. El a fost zărit, iniţial, pe un câmp din cartierul Priseaca.

În zona în care a fost semnalată prezenţa leului, care se plimba liber pe câmp, până nu demult, a funcţionat o menajerie particulară în cadrul unei locaţii de petrecere a timpului liber, cu piscină. În urmă cu aproximativ 10 ani, un leu de acolo a scăpat din cuşcă, alertând autorităţile.Sursa: adevarul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri