21.2 C
București
joi, 1 iunie 2023

Un vagon cu autoturisme s-a răsturnat, iar alte două au deraiat la intrare în stația Roșiori Nord

Publicat peCompania CFR SA informează că luni dimineața, în jurul orei 4.00, la intrare în stația Roșiori Nord, două vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat și unul s-a răsturnat. 

Trenul era încărcat cu autoturisme și avea ca stație de destinație Portul Constanța.

Traficul de călători se desfășoară pe celelalte linii din stație, măsură care va fi menținută până la repunerea pe șină a vagoanelor de marfa deraiate.

CFR SA anunță că personalul feroviar de specialitate al SRCF Craiova va acorda sprijin operatorului de marfă, astfel încât operațiunile de repunere pe șină a vagoanelor deraiate să se desfășoare în condiții de siguranță și să fie finalizate în cel mai scurt timp.

„Pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea deraierii, AGIFER, printr o comisie de specialiști, va ancheta acest incident”, a transmis compania.

De asemenea, călătorii din trenul Arad-București sunt transportați cu microbuze în gara din Roșiori Nord după ce trenul s-a oprit, luni dimineața, între stațiile Roșiorii de Vede și Măldăeni. Trei persoane au fost transportate la spital.

Potrivit IGSU, luni dimineața, în jurul orei 4.00, un apel la 112 anunța că un tren de călători a deraiat în județul Teleorman, între Roșiorii de Vede si Măldăeni. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție.

Ajunse la fața locului, forțele de intervenție au constatat că accidentul feroviar nu se confirma. Trenul circula pe ruta Arad- București Nord și s-a oprit brusc.

Mai multe persoane au fost evaluate la fața locului de echipajele medicale, iar trei victime au fost transportate la spital.

La acest moment, călătorii sunt transportați cu două microbuze ISU către gara din Roșiorii de Vede.

Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat.

La fața locului au fost mobilizate echipaje de la ISU Teleorman, Olt, Dolj și au fost prealertate echipaje de la ISU Argeș și București-Ilfov.

(sursa: Mediafax)

Sursa: jurnalul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri