-0.6 C
București
luni, 30 ianuarie 2023

Una dintre victimele rachetei care a căzut în Polonia a fost înmormântată cu onoruri militare

Publicat pe


Una din victimele rachetei care a căzut în Polonia a fost înmormântată, sâmbătă, cu onoruri militare. Bărbatul ar fi ajutat refugiații ucraineni în primele zile de la începutul războiului în Ucraina.

Una din victimele rahetei din Polonia a fost înmormântată sâmbătă. Bărbatul a muncit din greu pentru a-i adăposti pe refugiații ucraineni în primele zile ale războiului, inclusiv într-o clădire la câțiva metri distanță de locul unde a murit, au declarat localnicii, conform Reuters.

Doi muncitori ai instalației de uscare a cerealelor au murit când o rachetă s-a prăbușit în micul sat Przewodow la începutul acestei săptămâni. Autoritățile poloneze spun că a fost o rachetă de apărare aeriană ucraineană care s-a rătăcit, însă Kievul a cerut investigații suplimentare.

Locuitorii au declarat că victima înmormântată sâmbătă a jucat un rol important când satul, de 440 de oameni, s-a mobilizat în primele zile ale războiului pentru a ajuta refugiații ucraineni.
El „era foarte angajat în această treabă de la bun început. Conducea, aducea toate cele necesare, alimente, scutece, șervețele și toate celelalte articole necesare”, își amintește Stanislaw Staszczuk, un oficial local din centrul districtului din apropiere, Dolhobyczow.

Victima înmormântată sâmbătă este cunoscută drept Boguslaw W. în presa poloneză, care s-a abținut să publice numele de familie ale ambilor bărbați pentru a proteja intimitatea familiilor lor. Cealaltă victimă, cunoscută sub numele de Bogdan C., urmează să fie înmormântată duminică.

Citește și


aeroport cracovia

Boguslaw W. pregătise trei camere în care familiile de ucraineni au stat la începutul războiului, într-o clădire de la depozitul de cereale Argocom, chiar lângă locul unde a aterizat racheta.

Am găzduit o mulțime de oameni, 150 sau poate 200, iar rotația a fost uriașă până la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie și (Boguslaw W.) a fost foarte implicat”, a spus Federico Viola, proprietarul italian al fabricii de cereale. „Întreaga comunitate a gătit mese pentru refugiați, și eu, și, deși poate suna controversat, ne-am distrat cu adevărat alături de femeile ucrainene și copiii lor și suntem încă în legătură cu unele dintre ele”.

Pe 16 noiembrie, o rachetă a căzut pe teritoriul Poloniei, aproape de graniţa cu Ucraina, şi au ucis doi oameni.

Până acum, certă este doar proveniență rusească a rachetei. Ar fi fost trasă de ruși ori de ucraineni, și s-ar fi rătăcit pe teritoriul polonez.

Liderii lumii și reprezentanții NATO au reacționat imediat. Alianța confirmă că una dintre aeronavele sale de supraveghere i-a urmărit traiectoria.

Inițial au apărut informații că două rachete au căzut pe teritoriul Poloniei, însă autoritățile de la Varșovia au transmis ulterior că este vorba despre un singur proiectil.

 Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri