9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Ungaria nu se va opune prin veto sancţiunilor UE în conflictul Rusia-Ucraina

Publicat peUngaria nu va folosi dreptul ei de veto pentru a bloca sancţiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei, a declarat miercuri ministrul de externe Peter Szijjarto, precizând că Budapesta susţine şi participă la definirea poziţiei comune a UE, transmite MTI.

Szijjarto a afirmat că ultimele zile au adus evoluţii în conflictul din Ucraina care contravin intereselor de securitate ale „Ungariei, Europei Centrale şi, într-adevăr, ale întregii Europe”.

Într-o postare video pe Facebook, ministrul a afirmat că Ungaria sprijină cu fermitate integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei, „aşa cum am făcut-o întotdeauna, şi nu vom rupe rândurile în ce priveşte răspunsul UE”.

UE a pregătit sancțiunile împotriva Rusiei

Uniunea Europeană a convenit asupra unor noi sancțiuni împotriva Rusiei care vor pune pe lista neagră mai mulți politicieni, parlamentari și oficiali, vor interzice investitorilor din UE tranzacționarea cu obligațiuni de stat rusești și vor viza importurile și exporturile cu entități din zonele separatiste, transmite Reuters.

Cu toate acestea, miniștrii de Externe ai UE au ales să nu-l sancționeze pe președintele rus Vladimir Putin, a declarat șeful UE pentru politică externă, Josep Borrell, în urma unei întâlniri de marți la Paris.

Recunoașterea oficială de către Rusia a două regiuni separatiste din estul Ucrainei a fost o încălcare inacceptabilă a suveranității Ucrainei, a spus Borrell.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri