7.5 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

Ungaria riscă să se confrunte cu un exod al profesorilor, după adoptarea unei noi legi a Educației. Peste cinci mii de cadre didactice amenință cu demisia

Publicat pe


Ungaria riscă să se confrunte cu un adevărat exod al profesorilor, după ce, marți aseară, Parlamentul de la Budapesta a adoptat o controversată nouă lege a Educației. Peste cinci mii de cadre didactice amenință cu demisia și denunță o răzbunare a guvernului Orban, după luni de proteste.

05 Iulie 2023, 15:54

Știrile TVR |

Noua lege, votată cu majoritatea partidului aflat la guvernare, modifică statutul profesorilor, le crește volumul de muncă, prelungește anul școlar și introduce criterii mai stricte pentru evaluarea dascălilor.

Asta, în timp ce salariile rămân la fel, printre cele mai mici din Europa. Profesorii unguri sunt plătiți cu sume între 450 și o mie de euro pe lună.

Executivul, deși recunoaște că salariile sunt mici, spune că le va reevalua doar dacă primește fonduri europene. Acestea sunt, însă, blocate din cauza îngrijorărilor legate de corupție și statul de drept.

Sursa: stiri.tvr.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri