15.6 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023

Ungaria se pregătește să introducă vinietă de o zi pentru folosirea șoselelor

Publicat pe


Începând cu anul 2024, Ungaria ar urma să introducă viniete de o zi pentru șoferi, dar și alte tipuri de autocolante pentru vehicule, inclusiv pentru cele grele de marfă. Conform primelor informații, o vinietă de o zi pentru autostrăzi va costa puțin peste un euro.

În acest moment, în Ungaria nu este posibilă achiziționarea unei viniete pentru circulație pentru mai puțin de 10 zile. Schimbarea ar urma să fie introdusă în urma unei solicitări din partea Uniunii Europene (UE). Normele impuse de UE cer ca statele membre să ofere autocolante zilnice, săptămânale, lunare și anuale pentru vehiculele grele de marfă, precum și autocolante zilnice, săptămânale și/sau de 10 zile, lunare și/sau bilunare și anuale pentru autoturisme. Aceste schimbări trebuie implementate cel târziu până în anul 2024.

Conform acestor norme europene, taxele pentru autocolantele de scurtă durată nu pot depăși un anumit procent din taxa anuală. Astfel, taxa bilunară nu poate reprezenta mai mult de 30% din taxa anuală, iar taxa lunară nu poate depăși 19% din taxa anuală. Taxa pe 10 zile nu poate fi mai mare de 12% din taxa anuală, în timp ce taxa săptămânală și taxa zilnică nu pot depăși, respectiv, 11% și 9% din taxa anuală.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Sursa: debanat.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri