31.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

Ungaria spune că împreună cu Polonia, Cehia și Slovacia nu susțin propunerea CE de a acorda protecție temporară refugiaților ucraineni

Publicat peUngaria nu sprijină propunerea Comisiei Europene ca persoanele care se refugiază din Ucraina să primească statut de protecţie temporară, a declarat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, transmite Reuters.

Gulyas a motivat că sunt deja în vigoare reguli clare de azil, iar Ungaria le va acorda statut de refugiat tuturor, conform Agerpres.

El a adăugat că poziţia comună a statelor Grupului de la Visegrad este de a nu susţine propunerea Bruxellesului. Grupul de la Visegrád este o organizație de cooperare formată din patru state central-europene: Cehia, Polonia, Slovacia și Ungaria

Comisia Europeană a propus miercuri acordarea de protecţie temporară pentru persoanele care fug din calea războiului din Ucraina. Protecţia temporară ar include, printre altele, acordarea unui permis de şedere, acces la piaţa forţei de muncă, la asistenţă şi beneficii sociale.

Propunerea va fi dezbătută joi de miniştrii de interne din UE.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunţat, miercuri, că, în urma discuţiei avute cu omologul său ungar, Peter Szijjarto, acesta l-a informat că Ungaria a decis să revoce măsura anunţată anterior prin care cetăţenii ucraineni fără paşapoarte biometrice nu puteau intra în această ţară. Miercuri la prânz, Ungaria a anunțat că nu mai primește refugiați ucraineni decât dacă îndeplinesc condițiile de intrare în spațiul Schengen.

Editor : A.C.Sursa: www.digi24.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri