20.5 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Ungurii ca ungurii, dar românii ce fac?

Publicat pe


????????????????????????????????????????????????????????

Îi cunosc bine pe unguri și chiar mi-s foarte dragi. Îi iubesc pentru hotărârea lor bărbătească, în Istorie, de a se afirmă, de a nu se lasă călcați în picioare, chiar dacă uneori, no offense, au cam luat-o razna. I-a luat valul și au făcut prăpăd în stânga și-n dreapta. Bărbații unguri sunt focoși și frumoși și extrem de hotărâți. Și unguroaicele sunt frumoase, n-are rost să ne prostim care e mai, a noastră și a lor.

Ceea ce nu învățăm însă noi de la unguri este hotărârea asta a lor de nezdruncinat de a fi mai mari decât sunt în realitate. E un crez al lor,adus pe caii plin de sângele năvălirilor. M-am rugat într-o biserica de-a lor vreme de-un ceas că să-i înțeleg, să înțeleg în ce fel eu, un bărbat român, mă pot confruntă cu un bărbat ungur. Le cunosc obiceiurile, m-am amestecat printre ei de multe ori, să-i înțeleg, să înțeleg în ce fel pot fi prieten cu ei sau, dacă așa vrea Dumnezeu, în ce fel m-aș putea război cu ei. Problema noastră este că reacționăm și nu acționăm. În Istorie asta e problema noastră.

Ne inflamăm, suduim, răcnim dar mare lucru nu facem. Ne-am luptat de multe ori cu ungurii. Istoria noastră cu ei e complicată și plină de morți nevinovați. Între noi și unguri sunt măceluri, sunt clipe grele de mare rătăcire sufletească. O variantă ar fi să ne unim mai mulți din ăștia din Est, poloni, unguri, români, bulgari, sârbi, cehi, slovaci, albanezi și așa mai departe, care o mai vrea și să facem noi o Alianță. Rusia e mare, are armată la greu, e ambițioasă și neuitătoare și stă cu ochii pe noi toți. Ori ne va înfulecă pe rând, ori ne va înghiți dintr-un hap cu NATO cu tot sau poate nu, îi halește NATO pe ruși. Ori ne va fărâmița careva șmecher și pervers, cine știe, e chestiune de strategie imperială.

Îi iubesc și pe ruși și pe americani. Dar nu sunt mort după ei. Dacă e să vină-n coace rușii, atunci se schimbă situația, ieșim la bătaie. Asta ar trebui să învățăm noi românii, ar trebui să-i iubim pe toți aceia care nu ne au la mațe și în iubirea asta să ascundem cu adevărat un Suflet Războinic. Dacă vom fi că gâștele, vom rămânea fără fulgi. Na că m-am lungit și o să mă bateți cu pietre. Va iubesc de vă smintesc. Dar uite, cum tot dau eu din gură în Piața Chibrit, vine un venusian care se ia de mine, nu știu ce are venusianul, l-a bătut soarele-n cap. Mă iau și eu de el, de venusian adică, îl iau la trei păzește. Automobile de lux n-am că n-am garaj. Nu fac parte din găştile post-revoluţionare ba, mai mult, staliniştii m-au lăsat de două ori fără de slujbă dându-mă afară din serviciu pe motive imaginare.

Ei, staliniştii, o duc bine. Au partide ochioase, au relații grele în toată lumea, au servicii secrete sfidător de inteligente si bine pregătite, au armate si femei-spion cu silicoane si instalații de filaj în poșeta, au jacuzzi, au bombe si microfoane cât un vârf de ac, au armate de slugi, au pus laba pe o grămadă de naivi si de trădători, au smartphoane, au conturi uriașe bine păzite in Elveția, au bambolere, baiadere, câte-un hogeac de lux. Aşa stând lucrurile, ce mi-a mai rămas? Să fiu patriot. Să fiu un patriot adevărat. Pupatul Moscovei, Washingtonului, Parisului, Berlinului si Londrei în cur face bine la organism. Eu cu pupatul în cur însă stau prost de tot, îmi face rău la stomac. Nu ţin nici cu ruşii, nici cu americanii.

Să fiu naţionalist sadea nu mai pot că dacă aş fi, aş fi unul din ăla radical şi m-ar aresta ăştia de la putere şi m-ar împuşca după colţ fără prea multă vorbărie. Aşa stând lucrurile, ce mi-a mai rămas? Să fiu patriot. Sa fiu un patriot adevărat. Ia-ți România înapoi dacă eşti Român Adevărat! Dacă vrei să fii European Adevărat, ia-ţi România înapoi. Daca vrei că rușii, francezii, americanii, zulușii, marțienii să te respecte cu adevărat, arata-le că ai coloana vertebrala. Tu să fii oare Invadatorul din propria ta inimă? Tu ești oare de fapt Adevăratul tău Invadator din toate timpurile? Tu singur te-ai trântit pe tine în genunchi?

Ştiţi, voi, marii bărbaţi ai neamului ascunşi după avataruri copilăreşti, în bloguri copilăreşti cu tot felul de rahaturi de grădiniţă! Păi să vă văd pe front, curajoşilor! Vai, vai, mare tevatură de capu’ vostru! Pe Net, pe la tembelizor, prin gazete şi mazete, peste tot, foşgăiesc trădătorii de ţară. Haioşi, încrâncenaţi, ticăloşiţi şi năimiţi. Da-i ştim pe toţi, în ordine alfabetică. O să ne caftim cu ei până la capăt! Le luăm urma. Nu-i lăsăm să răsufle. Nu ne păcălesc ei pe noi. Poate pe alţii, da nu pe NOI! Nu vor avea linişte nici în mormânt. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Sursa: www.cotidianul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri