28.8 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023

Unii dintre cei mai importanți autori români merg la Bookfest Chișinău. Ce lansări sunt așteptate

Publicat pe


Salonul Internațional de Carte Bookfest organizează, pentru al șaselea an, o nouă ediție la Chișinău, în Republica Moldova. Iubitorii de lectură sunt așteptați, în perioada 30 august-3 septembrie, la Mediacor, în cadrul Universității de Stat din Moldova, pentru a se întâlni cu cei mai importanți scriitori de pe ambele maluri ale Prutului. Accesul publicului este liber. 

La Bookfest Chișinău 2023 vor fi prezente cele mai mari edituri din România și Moldova, între care: Grupul Editorial Art, Editura Arc, Cartego, Editura Cartier, Casa Poveştilor, Curtea Veche Publishing, Didactica Publishing House, Editura Eikon, Eurodidactica, Editura Gama, Editura Junimea, Epigraf, Humanitas, Litera, Nemira, Editura Paralela 45, Polirom, Prut, RAO, Sigma, Editura Ştiinţa, Trei, Vellant.

Ce lansări de carte sunt așteptate la Chișinău

În prima zi a Salonului de Carte, istoricul Adrian Cioroianu invită publicul să descopere alături de el capitala Franței: pe 30 august, la ora 13.30, Cioroianu își lansează cartea „Frumoasă era Sena pe sub florile mele” (Curtea Veche Publishing). Volumul surprinde Parisul anilor 2015-2020, când Adrian Cioroianu a fost ambasadorul României la UNESCO. 

Profesorul universitar și politologul Cristian Preda își va lansa la Chișinău cartea „De ce ațipesc parlamentarii și cum plagiază miniștrii? Plus alte 21 de întrebări pestrițe despre politica românească” (Humanitas). 

Unii dintre cei mai importanți autori români merg la Bookfest Chișinău. Ce lansări sunt așteptate

„Este o carte utilă pentru priceperea câtorva lucruri despre care avem păreri inflamate, uneori cu accente isteroide: mecanismele de producere a compromisului politic, logica alternanței la guvernare, importanța votului, coabitarea politică, mizele cooperării, igiena politică, importanța statului de drept văzut ca domnie a legii”, se arată în prezentarea volumului. Întâlnirea cu publicul va avea loc pe 1 septembrie, începând cu ora 13.00. 

Moldovenii se vor întâlni și cu scriitorul Radu Paraschivescu, care ajunge la Bookfest Chișinău cu volumul de povestiri „Garoafe la bordel” (Humanitas). Cartea cuprinde 11 istorisiri din registrul poantei și al parodiei, desprinse din România zilelor noastre. Lansarea va avea loc pe 2 septembrie, ora 14.00. 

INTERVIU. Camelia Roiu, medicul care a dezvăluit infecțiile din spitale după Colectiv: „E o minune că nu avem zilnic câte o tragedie! Nimic nu funcționează normal”

Unii dintre cei mai importanți autori români merg la Bookfest Chișinău. Ce lansări sunt așteptate

Tot la Editura Humanitas va fi lansat și noul volum de memorii al regizorului Cristian Mungiu, „Tania Ionașcu, bunica mea. O biografie basarabeană”. Evenimentul va avea loc pe 2 septembrie, de la ora 14.45.

Unii dintre cei mai importanți autori români merg la Bookfest Chișinău. Ce lansări sunt așteptate

Autori români la edituri moldovenești

Editura Cartier, una dintre cele mai importante din Republica Moldova și cu o prezență substanțială pe piața de carte din România, va marca la Bookfest Chișinău două lansări importante.

Volumul „Eutopia. Concepte, identități și istorii românești”, de Liviu…Sursa: www.libertatea.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri