1 C
București
sâmbătă, 9 decembrie 2023

Unitatea de pompieri Perșani, singura construită în București în ultimii 32 de ani, de către comunitatea Sectorului 4, a fost dată în folosință

Publicat pe


Prima unitate de pompieri, construită de către comunitatea Sectorului 4, și singura realizată în București în ultimii 32 de ani, a fost dată în folosință, pe 13 septembrie, de Ziua Pompierilor, în prezența primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, a prim-ministrului Marcel Ciolacu și a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat.

Unitatea, situată în strada Perșani nr. 2, din sectorul 4, este parte componentă a unui sistem integrat pentru intervenții în situații de urgență, din care mai fac parte Unitatea de Primiri Urgențe, precum și Secția pentru tratarea marilor arși (cu 3 paturi) din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni, obiective de investiții realizate tot de către Sectorul 4. În cadrul acestui sistem integrat de protecție civilă, noua stație de pompieri va funcționa în subordinea Detașamentului de pompieri „Pieptănari” și va deservi, în primul rând, zona de sud a Capitalei, respectiv Sectoarele 4 și 5, precum și o zonă semnificativă a județului Ilfov.

Practic, prin această investiție realizată de către comunitatea Sectorului 4, cu contribuția celor de la Totul Verde. S.A., timpii de intervenție vor fi semnificativ diminuați, în cazul în care salvatorii vor fi nevoiți să intervină în situații de urgență, semnalate în cele două sectoare ale Capitalei sau în localitățile din sudul Bucureștiului.

„Tot ceea ce facem aici, în comunitatea Sectorului 4, este legat de ideea de protejare a vieții. Această unitate de pompieri, construită în mijlocul unei comunități ignorate mulți ani, nu este o investiție singulară. Am început cu amenajarea secției de Mari Arși de la spitalul Bagdasar Arseni, am continuat ridicând de la zero Unitatea de Primiri Urgențe a aceluiași spital, iar acum, cu această unitate ISU, închidem un circuit integrat, menit să protejeze și să salveze vieți. Evident, nu ne oprim aici. Începem în curând construcția unei noi maternități, iar împreună cu spitalul de Pneumologie, realizăm o secție nouă, tot aici, în Sectorul 4. În plus, urmează construcția unui pavilion de chirurgie pentru spitalul de Stomatologie, ce va fi deschis în maximum 3 luni. Iar asta nu e totul, pentru că în scurt timp, vom avea o unitate de pompieri și în cartierul Tineretului, astfel încât gradul de siguranță al oamenilor din București să crească”, a afirmat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, care le-a adresat un mesaj de mulțumire eroilor salvatori cu ocazia Zilei Pompierilor: „La mulți ani și toate cele bune pompierilor salvatori, celor care salvează vieți, uneori cu prețul propriilor lor vieți”.

Importanța construirii acestei unități de pompieri a fost remarcată de premierul Marcel Ciolacu: ”Este prima unitate de pompieri construită în ultimii 40 de ani, dar nu numai în București, în România. Acest lucru se datorează, cum este normal, domnului…Sursa: www.national.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri