17.9 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Uniunea Europeană a decis să nu mai exporte caviar și trufe în Rusia / Alte bunui esențiale din sectorul fierului au fost interzise pentru import

Publicat pe


Conform regulamentului publicat de Comisia Europeană în Jurnalul Oficial, a fost interzis exportul de caviar în Rusia. S-a interzis de asemenea, exportul de trufe și a altor bunuri de lux precum: parfumuri, cosmetice, articolele din piele, haine şi lenjeria, pantofi, mănuşi şi pălării, perlele şi diamante, produse electronice şi smartphone-uri, ceasuri şi instrumente muzicale, maşini şi motocicletele, articolele sportive şi consolele video, iahturi, antichităţi şi obiecte de artă.

„Cei care susţin maşina de război a lui Putin nu mai trebuie să profite de stilul lor de viaţă somptuos în timp ce peste oamenii nevinovaţi din Ucraina cad bombe”, a spus preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Agerpres.

„Exporturile noastre de astfel de produse spre Rusia s-au ridicat la 3,5 miliarde de euro anul trecut. Este o parte relativ redusă din exporturile totale de produse de lux ale UE spre întreaga lume, care se ridică la circa 80 de miliarde de euro pe an”, a precizat Comisia Europeană, conform Agerpres.

Totodată, UE a interzis importul de „bunuri esenţiale în sectorul fierului şi oţelului”, se mai prezicează în regulament.

Sursa foto: captura TelegramSursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri