20.8 C
București
marți, 21 mai 2024

Untul de muscă, un nou aliment care ar putea ajunge pe rafturile magazinelor. Ce au descoperit cercetătorii

Publicat pe


Cercetătorii de la Universitatea Ghent din Belgia au creat o grăsime din larve pentru a înlocui untul în gofre, prăjituri și biscuiții, afirmând că utilizarea grăsimii provenite de la insecte este mai sustenabilă decât produsele lactate.

 

Cercetătorii înmoaie larvele de muscă neagră într-un castron cu apă, le pun într-un blender pentru a obține o pastă netedă de culoare gri, iar apoi folosesc o centrifugă de bucătărie pentru a separa untul de insecte, scrie The Guardian.

Există mai multe aspecte pozitive în utilizarea ingredientelor din insecte,” a declarat Daylan Tzompa Sosa, care supraveghează cercetarea.

Ele sunt mai sustenabile deoarece [insectele] folosesc mai puțin teren [decât bovinele], sunt mai eficiente în convertirea hranei… și folosesc, de asemenea, mai puțină apă pentru a produce unt,” a spus Tzompa Sosa.

Potrivit cercetătorilor, consumatorii nu observă nicio diferență atunci când într-o prăjitură este…



Sursa: stirileprotv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri