14.3 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

Unul dintre fiii lui „El Chapo”, extrădat de Mexic în SUA. Inculpat pentru trafic de droguri și alte infracțiuni

Publicat pe


Mexicul l-a extrădat vineri în Statele Unite pe Ovidio Guzman, unul dintre fiii traficantului mexican de droguri Joaquin Guzman, cunoscut ca „El Chapo”, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Ovidio Guzman. FOTO Profimedia

Anunțul a fost făcut de serviciile Departamentului american de securitate internă.

„Astăzi, forţele de ordine americane şi mexicane l-au transferat cu succes către Departamentul de Justiţie al SUA pe Ovidio Guzman Lopez, unul dintre fiii lui «El Chapo» şi care a fost inculpat pentru trafic de droguri, spălare de bani şi alte infracţiuni violente„, se arată într-un comunicat al acestora.

Emma Coronel Aispuro, soţia lui „El Chapo„, condamnată în noiembrie 2021 de justiţia americană la trei ani de închisoare, a fost pusă miercuri în libertate, potrivit registrelor administraţiei penitenciare. Potrivit termenilor condamnării sale, ea va rămâne în libertate supravegheată timp de patru ani.

Cel mai puternic traficant de droguri din lume

Considerat cel mai puternic traficant de droguri din lume înainte de arestarea lui în 2016 şi extrădarea sa în SUA, în 2017, Joaquin Guzman a fost condamnat în iulie 2019 la închisoare pe viaţă, în urma unui proces derulat în regim de maximă securitate la New York.

„El Chapo” îşi execută pedeapsa într-o închisoare de maximă securitate în statul Colorado.Sursa: adevarul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri