5.6 C
București
marți, 6 decembrie 2022

UPDATE. Avertizare cod portocaliu de furtună pentru București și localități din Ilfov, Giurgiu și Călărași

Publicat peMeteorologii au emis duminică seara o avertizare COD PORTOCALIU de tip nowcasting pentru București și mai multe localități din județele Ilfov, Giurgiu și Călărași. Locuitorii din aceste zone au primit avertizări și prin sistemul RO-Alert. Oamenii au fost sfătuiți să evite deplasările și să se pună la adăpost.

ACTUALIZARE ORA 23:10 Avertizarea cod portocaliu pentru București a fost prelungită până la ora 23:50. Locuitorii Capitalei au fost anunțați printr-un nou mesaj RO-Alert că vor continua vijelia puternică, cu rafale de 70 – 90 km/h, aversele torențiale care vor acumula peste 25 l/mp, frecvente descărcări electrice și este posibil, de asemenea, să se producă și grindină de dimensiuni mici și medii.

Vremea rea a provocat deja probleme în București și în localitățile din jur, unde sunt mai mulți copaci căzuți, care au avariat mașini și imobile. La Bragadiru a căzut grindină de mari dimensiuni și curțile oamenilor s-au umplut de apă.


Știrea inițială:

Vijelia va fi puternică, rafalele vântului putând ajunge la viteza de 75 – 90 km/h. Sunt așteptate averse torențiale care vor acumula peste 30 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și medii.

Avertizarea pentru București este valabilă duminică seara, de la ora 21:00 până la ora 23:00.

Tot un COD PORTOCALIU valabil de la 21:30 până la 22:30, cu vijelie puternică (rafale de 75 – 90 km/h), averse torențiale care vor acumula peste 30…35 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și medii, este valabil și pentru localități din județele Ilfov și Giurgiu.

Județul Giurgiu: Mihăilești, Bolintin-Deal, Buturugeni, Grădinari, Iepurești, Bulbucata;

Județul Ilfov: Măgurele, Bragadiru, Domnești, Clinceni, Ciorogârla, Cornetu.

O altă avertizare COD PORTOCALIU, cu interval de valabilitate între 21:45 și 23:00, și vizând aceleași fenomene a fost emisă pentru localități din:

Județul Călăraşi: Fundeni, Frumușani, Plătărești;

Județul Giurgiu: Adunații-Copăceni, Vărăști;

Județul Ilfov: Jilava, Brănești, Cernica, Vidra, Glina, 1 Decembrie, Berceni, Dărăști-Ilfov, Copăceni, Popești-Leordeni

Pe de altă parte, alte localități din aceste trei județe au fost vizate duminică seara de un cod roșu de vreme severă.

Citiți și: VIDEO. Furtună puternică pe Autostrada Soarelui. Vijelii sunt așteptate și în alte zone din țară

Trei sferturi din țară se află sub atenționare de vreme rea. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică un cod galben de furtuni, valabilă până luni dimineaţă, și a anunțat că vor fi afectate 33 de judeţe, inclusiv Capitala.

Editor : Luana PavalucaSursa: www.digi24.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri