25.9 C
București
miercuri, 10 august 2022

UPDATE Consiliul General al Capitalei a DECIS asupra majorării prețului la energia termică

Publicat peÎn favoarea creșterii tarifului la energie termică au votat 33 de consilieri, 19 au votat împotrivă, iar unul s-a abținut de la vot.

Nicușor Dan a anunțat, ieri, un preț de 330 lei/gigacalorie, dublu față de cel anterior, explicaând că nu a mai fost majorat din 2011.

ȘTIRE INIȚIALĂ Creșterea prețului gigacaloriei în Capitală este necesar pentru menținerea sistemului centralizat de termoficare, acesta fiind benefic și pentru mediu, susține Nicușor Dan. 

„Un alt proiect extrem de important – majorarea tarifului suportat de către bucureșteni pentru gigacalorie. Este o majorare necesară pentru a echilibra întreg sistemul de termoficarem pentru a permite menținerea sistemului de termoficare centralizat, care are beneficii importante în ceea ce privește mediul. Mă bucur că avem acordul majorității din Consiliul General pentru această majorare, care este, repet, absolut necesară”, a argumantat primarul general în ședința CGMB.

El a anunțat ieri un preț de 330 lei/gigacalorie, dublu față de cel anterior, explicaând că nu a mai fost majorat din 2011.

„Prin această modificare ajungem la o sumă care este apropiată de cea orașelor din România care au sisteme centralizate de termoficare”, spune edilul.

Însă consilierii PSD din Primăria Capitalei nu vor dublarea facturilor. 

„Prețul căldurii în Capitală va fi greu de suportat de către bucureșteni. Noul preț propus este de aproape două ori și jumătate mai mare. Nu vom accepta! Primarul general trebuie să vină cu alte soluții, nu să-i împovăreze și mai mult de cetățeni. Reforma sistemului de termoficare din București a ! Soluția găsită de Nicușor Dan este dublarea prețului și cere votul Consiliului General pentru asta. Acum, bucureștenii plătesc aproape 143 de lei pentru gigacalorie. Propunerea lui Nicușor Dan este o creștere cu 140%, până la 347 de lei pentru gigacalorie. O familie care locuiește într-un apartament cu două camere și plătea până acum 250 de lei căldura pe o lună friguroasă, va plăti de acum aproape 600 de lei. Nicușor Dan se dovedește, încă o dată, cinic! Nu-și asumă vreo majorare și lasă totul în seama consilierilor generali, indiferent de culoarea politică. Toți bucureștenii trebuie să știe că este propunerea sa de a mări prețul”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.șit>

Sursa: jurnalul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri