31.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

UPDATE Klaus Iohannis și secretarul general NATO au ajuns la baza militară de la Mihail Kogălniceanu

Publicat peȘeful statului român spune că prezenţa militarilor americani în țara noastră este  o dovadă a solidarităţii şi coeziunii NATO şi o demonstraţie a angajamentelor SUA în calitate de partener strategic.
„România în mod constant a fost implicată în securitatea euroatlantică, este contributor semnificativ la îndeplinirea obiectivelor euroatlantice. Prezenta dumneavoastră aici este o dovadă a solidarităţii Alianţei, a coeziunii Alianţei şi o demonstraţie clară a angajamentelor Statelor Unite faţă de România în calitate de partener strategic”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Şeful statului român, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi secretarul general adjunct al Alianţei, Mircea Geoană, se află vineri la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. 

Vizita oficialului NATO vine în urma invitației șefului statului român.

Circa 1.000 de militari americani vor fi dislocați din Germania în România. Primul convoi cu tehnică militară al detaşamentului SUA a ajuns la baza Mihail Kogălniceanu. 

ȘTIRE INIȚIALĂ Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a sosit vineri în România. El vizitează, împreună cu președintele Klaus Iohannis, Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Oficialul NATO va avea o întâlnire cu militarii dislocați în bază.

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, și președintele Klaus Iohannis vizitează, vineri, Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

Cei doi oficiali au programate convorbiri tête-à-tête și oficiale.

Stoltenberg are programată, de la ora 11.45, o întâlnire cu militarii dislocați în bază.

Secretarul general al NATO și președintele Iohannis vor susține, de la ora 12:15, o conferință de presă comună.

Vizita lui Jens Stoltenberg are loc în contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina.

Sursa: jurnalul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri