23.5 C
București
sâmbătă, 13 august 2022

UPDATE – Mină marină, observată în largul Mării Negre, la 70 de kilometri de Capul Midia. O navă militară a plecat în zonă şi a neutralizat-o – FOTO

Publicat pe


O mină marină plutind în derivă a fost observată, luni dimineaţă, de un pescador, în Marea Neagră, la 70 de kilometri de Capul Midia, iar în zonă a fost trimisă o navă militară pentru neutralizarea acesteia. Forţele Navale Române anunţă că mina a fost neutralizată.


UPDATE – „Echipajul puitorului de mine şi plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a executat, luni, 28 martie, o misiune de intervenţie pentru neutralizarea unei mine marine care se afla, în derivă, la o distanţă de aproximativ 39 mile marine travers de Capu Midia. 

După ce nava a ajuns la o distanţă de siguranţă faţă de mină, echipa de scafandri deminori (EOD) de la bordul navei s-a deplasat cu o ambarcaţiune rapidă în apropierea acesteia, a identificat tipul de mină şi a stabilit procedura de distrugere. Conform procedurii operaţionale pentru astfel de situaţii, scafandrii EOD au montat pe mină o încărcătură explozivă, pe care au detonat-o de la distanţă.

 Puitorul de mine şi plase „Viceamiral Constantin Bălescu” îşi continuă misiunea de cercetare-supraveghere în zona de responsabilitate maritimă”, au anunţat Forţele Navale Române.

 

ŞTIREA INIŢIALĂ – “Puitorul de mine şi plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, având la bord o grupă de scafandri deminori (EOD), execută astăzi, 28 martie, o misiune de cercetare şi intervenţie într-un raion maritim situat la o distanţă de aproximativ 39 mile marine (70-72 km), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia, unde a fost semnalată o mină marină în derivă”, au transmis Forţele Navale, printr-un comunicat de presă.  

 

Mina a fost observată, luni dimineaţă, de pescadorul românesc „Olimpus 1”, al cărei comandant a informat autorităţile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 08.10

“După primirea sesizării, şeful Statului Major al Forţelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare şi intervenţie în raionul maritim în care a fost sesizată mina. Nava militară a ieşit, la ora 08.20, din portul militar Constanţa şi, după ce va ajunge în raion, va acţiona pentru neutralizarea acesteia”, a precizat sursa citată.

Săptămâna trecută, Directia Hidrografica Maritimă (DHM) a avertizat cu privire la existenţa pericolului de mine în zona de nord-vest a Mării Negre, iar la acel moment conducerea Forţelor Navale Române a dispus în regim de urgenţă intensificarea măsurilor de supraveghere a spaţiului maritim al României.

Sâmbătă, o mină al cărei odgon s-a rupt şi care a fost luată de valuri a fost descoperită la intrarea pe coasta la Marea Neagră a Strâmtorii Bosfor, la Istanbul.

Potrivit postului turc NTV, un pescar a observat mina, la doi kilometri în largul Rumelifeneri, în nordul Istanbulului, şi a alertat autorităţile turce sâmbătă dmineaţa.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected].Sursa: www.news.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri