0.9 C
București
luni, 4 decembrie 2023

Urgență sanitară în Bistrița-Năsăud: 14 persoane, dintre care 10 copii, au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară

Publicat peNumărul persoanelor transportate la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce duminică au participat la un botez organizat în comuna bistriţeană Dumitriţa a crescut deja la 14. Zece dintre aceștia sunt copii, potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Botezul a fost organizat duminică, 9 iulie, în comuna Dumitrița. La scurt timp, au fost solicitate echipaje medicale. În total, 10 copii și trei adulți au ajuns la spital, cu toxiinfecție alimentară.

Cinci copii cu vârste cuprinse între 4 şi 9 ani au fost preluaţi de ambulanţe în cursul serii de luni, iar alţi cinci şi încă patru adulţi au fost transportaţi la spital marţi dimineaţa.

Directoarea DSP Bistrița-Năsăud, Anca Andriţoiu, a menţionat că nu este vorba despre cazuri grave de toxiinfecţie alimentară, dar prezintă simptomele specifice: dureri abdominale, greţuri, vărsături, diaree, stare febrilă. 

Inițial, la spital au ajuns cinci copii cu toxiinfecție alimentară.

”În cursul serii de ieri, 10-07-2023, SAJ-BN a asistat și evacuat către UPU-Pediatrie 5 copii din Dumitrița, cu suspiciune de toxiinfecție alimentară (vârste între 4 și 9 ani). Despre situație a fost informat și DSP-BN”, a anunțat managerul SAJ BN, Annabella Muzsi, potrivit bistriteanul.ro.

”Autospeciala transport victime multiple din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița si un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud intervin în localitatea Dumitrița pentru preluarea a cinci minori și trei adulți. Aceștia prezintă suspiciune de toxiinfecție alimentară” au mai transmis reprezentanții ISU BN.

Copiii spitalizați au vârste până în 14 ani. Totodată, ar mai fi un adult căruia i se acordă îngrijiri medicale.

„Am înţeles că a fost duminică un botez la căminul din Ragla. (…) A fost o firmă de catering, acum urmează colegele mele să meargă să vadă exact, cu cei care au organizat, cine ce a fost şi, după ce obţin datele, să meargă şi la firma respectivă”, a declarat șefa DSP, Anca Andriţoiu.

”A fost un botez, într-o familie de romi din Ragla. Ei au intrat în căminul cultural doar duminică, deoarece sâmbătă fusese o spălăcenie. Am înțeles că și-ar fi comandat din timp mâncarea de la o firmă de catering, dar nu au păstrat-o cum trebuie” a declarat primarul Ilie Uchrenciuc, pentru bistriteanul.ro.Sursa: www.realitatea.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri