10.6 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Urmările furtunii de marți seara. Copac căzut pe poarta spitalului la Brașov, mașini blocate în pasaj în Dâmbovița. Două județe, vizate de cod roșu – UPDATE

Publicat pe


Vremea rea a pus stăpânire peste România. Au apărut urmările furtunii de marți seara. Un copac a căzut peste poarta spitalului din Brașov. Din pricina ploilor torențiale, mai multe mașini au fost blocate într-un pasaj, în Dâmbovița. În Capitală a fost activat sistemul Ro-Alert, iar specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o avertizare de tip cod portocaliu ce vizează mai multe zone din țară.

Furtuna de marți seara a făcut prăpăd în țară

Update, ora 23:25. ANM a emis, marți seara, o avertizare meteorologică de tip cod roșu de furtuni și ploi ce vizează zeci de localități din județele Prahova și Buzău, valabilă de la ora 22.55 până la ora 0.00. În acest interval, se anunță averse torenţiale ce vor acumula peste 40-50 de litri pe metrul pătrat, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină.

  • În judeţul Buzău sunt vizate localităţile Nehoiu, Pătârlagele, Calvini, Chiojdu, Siriu, Cătina, Colţi.
  • Judeţul Prahova: zona localităţilor Vălenii de Munte, Urlaţi, Boldeşti-Scăeni, Măneciu, Valea Călugărească, Bucov, Plopeni, Slănic, Blejoi, Vărbilău, Izvoarele, Gura Vitioarei, Drajna, Ceraşu, Iordăcheanu, Păuleşti, Starchiojd, Lipăneşti, Podenii Noi, Măgurele, Poseşti, Vâlcăneşti, Teişani, Cocorăştii Mislii, Dumbrăveşti, Bălţeşti, Gornet, Şoimari, Predeal-Sărari, Apostolache, Păcureţi, Plopu, Bătrâni, Cărbuneşti, Surani, Ariceştii Zeletin.

Știre inițială:

Furtunile și ploile torențiale de marți seara au lăsat prăpăd în urma lor. În Dâmbovița, trei autoturisme și un microbuz ce transporta persoane au rămas blocate într-un pasaj din municipiul Târgoviște, zona fiind inundată în timpul averselor. A fost nevoie de intervenția echipajelor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru scoaterea autoturismelor.

„Pompierii de la Detaşamentul Târgovişte au acţionat pentru scoaterea persoanelor din apă. Şoferul microbuzului a suferit un atac de panică şi a fost asistat medical de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Dâmboviţa”, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa.

Tot în Târgoviște, pompierii au fost mobilizați pentru a ridica un copac căzut pe trotuar. La gura Șuții, vijeliile au smuls fragmente dintr-un acoperiș, iar în două sate din comuna Mogoșani vremea rea a pus la pământ mai mulți stâlpi.

Cod portocaliu de vijelii și ploi torențiale

Furtuna a făcut pagube și în Brașov, unde un copac s-a prăbușit pe clădirea punctului de acces, afectând și poarta Spitalului Mârzescu. Intrarea în unitatea medicală a fost blocată.

Vântul a făcut pagube și în București. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF) au trasnmis că, pe strada Piscului şi strada Mladinovici copacii au căzut peste două autoturisme, iar pe strada Ostrov, un arbore a fost doborât pe gardul unei biserici. Doi arbori au căzut pe carosabil pe străzile Zboruui și Radului, fiind avariate două mașini.

„ANM a emis o avertizare meteorologică Cod portocaliu pentru judeţul Ilfov în intervalul orar 21,30-23,00 şi pentru Bucureşti în intervalul orar 21,35-22,30. (…) Pentru avertizarea şi informarea populaţiei a fost emis mesaj RO-ALERT pentru Bucureşti şi jud. Ilfov”, a anunţat ISUBIF.

Marți seara, ANM a emis un cod portocaliu de vijelii și averse torențiale ce vizează Capitala și alte șase județe din Moldova și Muntenia.

Avertizarea  fost valabilă până la ora 22:30 în București și județe Bacău, Vrancea și Vaslui, și până la ora 23:00 în județele Giurgiu, Ilfov și Teleorman.

Sursa: www.impact.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri