12.7 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Urmează invazia studenților! Ministrul Educației: Fără stare de alertă nu se mai fac cursuri online în școli și universități

Publicat pePrin încetarea stării de alertă, lucrurile vor reveni în România, la starea dinainte de luna martie 2020. Mai precis, cursurile online la facultăți și școli vor deveni istorie. 

După încetarea stării de alertă nu vor mai putea avea loc cursuri online

Masca va fi numai recomandată în școli, iar facultățile și școlile nu mai pot organiza cursuri online sau examene online, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ultima zi în care este în vigoare starea de alertă este 8 martie. ”Marți este ultima zi în care este in vigoare HG 171/2022, iar apoi se așteaptă informații noi”, anunță Prefectura Cluj.

Ministrul Educației a spus că facultățile nu vor mai putea organiza cursuri online. Acest lucru înseamnă că studenții vor trebui să revină în marile orașe, la facultate. La Cluj va urma o nouă rundă de nebunie în privința chiriilor.

Studenții vor trebui să revină la facultăți

Legea educației definește cele trei forme de organizare a învățământului universitar: cu frecvență (zi) /cu frecvență redusă/la distanță. Aceste forme sunt acreditate de ARACIS, în urma evaluării. “Odată cu ieșirea din starea de alertă, dispare singurul fundament legal (Legea 55) care permitea derogare de la acest lucru”, a declarat ministrul Educației, pentru Edupedu.ro.

Pentru a putea fi făcute cursuri online, acestea trebuie evaluate, apoi autorizate și acreditate.Sursa: www.stiridecluj.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri