1 C
București
sâmbătă, 9 decembrie 2023

Urs, la plimbare prin Călimănești

Publicat peSesizările cu privire la prezenţa urşilor în zonele locuite s-au înmulţit în ultima perioadă, devenind o obişnuinţă în judeţul Vâlcea, spun autorităţile care recomandă populaţiei să îşi ia măsuri de siguranţă.

Numai luna aceasta au fost transmise şapte mesaje Ro-Alert în care se semnala prezenţa unor animale sălbatice în diferite localităţi din judeţ. Cel mai recent mesaj a fost trimis joi seara, pentru Călimăneşti, acolo unde autorităţile au intervenit şi duminică şi au urmărit aproape două ore un urs care s-a plimbat prin staţiune.

„Având în vedere creşterea activităţii animalelor sălbatice la nivelul întregii ţări, semnalată prin mesajele de tip Ro-Alert, distribuite de ISU sau de interacţiunile tot mai dese dintre oameni şi acestea, pompierii vă reamintesc câteva reguli de bază, pentru a minimiza riscul unor astfel de întâlniri. Astfel, nu ieşiţi din locuinţe, nu mergeţi în zona respectivă, nu îi atrageţi atenţia, nu încercaţi să-l hrăniţi, nu urmăriţi animalul cu maşina şi nu ieşiţi din maşină, evitaţi să faceţi plimbări seara târziu sau noaptea în zonele unde, de obicei, a mai fost semnalată prezenţa urşilor şi anunţaţi imediat, prin 112, prezenţa urşilor în zonele locuite. Luaţi-vă măsurile de siguranţă cunoscute, nu există «mie nu mi se poate întâmpla»!”, atenţionează reprezentanţii ISU Vâlcea.

Pe lângă Călimăneşti, prezenţa unor urşi a mai fost semnalată luna aceasta şi în localităţile Pietrari, Păuşeşti-Otăsău, Sălătrucel şi Râmnicu Vâlcea. Autorităţilor vâlcene spun că nu au fost însă înregistrate pagube provocate de aceste animale sălbatice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.

Sursa: www.cotidianul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri