0.9 C
București
luni, 4 decembrie 2023

Urșii, tot mai prezenți în zonele populate din Harghita: 25 de apeluri la 112 în ultima săptămână / Un urs care se odihnea pe marginea drumului, trezit de un echipaj de jandarmi

Publicat pe


Numai în ultima săptămână, Dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita a primit prin intermediul numărului unic 112 un număr de 25 apeluri de semnalare a prezenței urșilor în mai multe localități, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Târgu Mureș.

Nu doar că s-au obișnuit cu oamenii, dar urșilor nu le mai este frică nici de mașini.

Sâmbătă, a fost semnalată prezența unui urs ce se odihnea pe marginea drumului național DN 11C ce leagă Bixad de Lacul Sfânta Ana. Acesta a fost deranjat din odihnă de echipajul de jandarmi sosit la intervenție, care l-a alungat în pădure.

Cele mai multe apeluri de semnalare a urșilor au fost provenit din Miercurea Ciuc (4 apeluri) și Suseni (3 apeluri). Prezența urșilor a mai fost semnalată în zona localităților Sisacău, Lacu Roșu, Ciucsângiorgiu, Zetea, Băile Tușnad, Frumoasa, Cristuru Secuiesc, Ulieș, Corbu, Odorheiu Secuiesc și Praid.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita precizează că de la începutul anului au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului 179 de apeluri la 112, prin care era semnalată prezența ursului în apropierea zonelor locuite.Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri