2.3 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023

Ursula Von der Leyen: ”Încrederea necesită înalte standarde de independenţă şi integritate”

Publicat peDupă ce eurodeputata socialistă greacă, Eva Kaili, unul dintre vicepreşedinţii Parlamentului European, a fost arestată – vineri seara – la Bruxelles în cadrul unei anchete privind suspiciuni de corupţie în care este implicat Qatar-ul, preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a cerut luni ca instituţiile europene să fie conduse după ”înalte standarde de independenţă şi integritate”.

”Este o chestiune de încredere a oamenilor în instituțiile noastre și această încredere și încredere în instituții necesită cele mai înalte standarde de independență și integritate. Alegaţiile împotriva vicepreşedintei Parlamentului European sunt extrem de preocupante, foarte serioase”, a declarat Von der Leyen, la o conferinţă de presă.

Suspiciunile de corupţie au fost dezvăluite vineri de Parchetul belgian, care a anunţat că un stat din Golf, care potrivit presei belgiene este Qatar, a încercat să influenţeze deciziile economice şi politice ale Parlamentului European. Poliția belgiană a reținut un europarlamentar și a confiscat 600.000 de euro în numerar în timpul raidurilor la casele politicienilor din weekend, ca parte a unei investigații internaționale legate de organizarea Cupei Mondiale de fotbal.

”Credibilitatea Uniunii Europene este în joc”

Potrivit presei belgiene, au fost inculpaţi şi reţinuţi pentru aceleaşi delicte partenerul Evei Kaili, Francesco Giorgi, consilier în Parlamentul European, un lobbist de la Bruxelles şi fostul eurodeputat italian Pier Antonio Panzeri, în urma percheziţiilor la domiciliul acestuia fiind găsită o sumă de peste un milion de euro, scrie Agerpres.

De asemenea, şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, a declarat că ”este un incident incredibil”, iar credibilitatea Uniunii Europene este în joc în urma acestui scandal de corupţie. ”Este un incident incredibil care trebuie clarificat cu toată forţa legii pentru că este vorba şi despre credibilitatea Europei”, a spus acaesta în faţa presei.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri