30 C
București
duminică, 3 iulie 2022

USAMVB lansează, la Giroc, campania națională „Râuri de Cristal”

Publicat pe


Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării (ANCBP) în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara (USAMVBT) și Asociația Organizația Studenților USAB United Students Timișoara lansează, în data de 8 aprilie, la ora 10:00, în Giroc, deschiderea oficială a campaniei naționale „Râuri de Cristal” prin implementarea primului proiect al acesteia în județul Timiș.

Obiectivul principal al Campaniei „Râuri de cristal” este derularea pe parcursul anului 2022 a unei serii de proiecte implementate în 40 de județe ale țării și își propune ecologizarea a 1.000 km de cursuri de apă la nivel național.

Prin implementarea proiectului din 8 aprilie din județul Timiș se va ecologiza râul Timiș pe un segment din zona localității Giroc, denumit ,,Lunca Timișului”, pe o lungime de aproximativ patru kilometri.

Colectarea deșeurilor se va face selectiv, pe trei categorii, respectiv: materiale plastice/metalice, sticlă și deșeuri amestecate iar acestea vor fi predate către un operator autorizat.

La acțiunea de ecologizare vor participa voluntari ai ANCBP, studenți din cadrul USAMVBT, elevi ai liceului „David Voniga”, părinți și profesori, personal din Primăria Giroc, lucrători ai Apelor Române, angajați ai  RETIM Ecologic Service  SA, membri unui club de motoriști și ai altor parteneri.

De asemenea sunt așteptați voluntari din societatea civilă, localnici sau alți iubitori de natură. Este estimată participarea a peste 150 de persoane.

Scopul proiectului este formarea și dezvoltarea conștiinței ecologice și a comportamentului ecologic, conștientizarea populației privind importanța depozitării deșeurilor doar în locuri autorizate precum și a colectării selective în scopul reciclării. De asemenea, vor fi montate panouri de informare care vor prezenta situația ,,înainte” și ,,după” și vor fi distribuite constant în zonă pliante de conștientizare pe întreaga perioadă a anului 2022 în scopul menținerii de către cetățeni a zonei curate.

Partenerii principali ai proiectului „Râuri de cristal” inițiat de ANCBP în parteneriat cu USAMVBT, Asociația Organizația Studenților USAB United Students Timișoara derulat în data de 8 aprilie 2022 sunt: Primăria Giroc, Liceul Teoretic „David Voniga” Giroc, Administrația Națională Apele Române- Administrația Bazinală de Apă Banat, Consiliul Județean Timiș, Profi România, Poliția Locală Giroc, RETIM Ecologic Service  SA, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș și Societatea Civilă.

 

 

 

 

 

Sursa: debanat.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri