29.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

USR vrea capul ministrului Justiției, Cătălin Predoiu

Publicat peUSR a anunțat că a depus marți în Parlament o moțiune simplă împotriva ministrului Justiției, Cătălin Predoiu.

Potrivit USR, Cătălin Predoiu nu a făcut decât „să saboteze reforma justiției și s-a transformat în apărătorul politicienilor și magistraților penali, care vor să scape de anchetele DNA”.

Reprezentanții formațiunii îl acuză pe ministrul Justiției că a dat o lovitură gravă luptei anticorupție, prin reorganizarea și întărirea SIIJ și știrbirea competențelor DNA și DIICOT, că a creat o superimunitate pentru judecătorii CCR și că a abandonat DNA-ul pădurilor, conform bugetul.ro.

USR nu mai este de acord cu activitatea ministrului Justitiției, acuzându-l de numirea Giorgianei Hosu care a îngropat Dosarul „ 10 august”

Cătălin Predoiu mai este acuzat că a „numit-o pe Giorgiana Hosu, cea care aproape a îngropat Dosarul <10 August>, la conducerea DIICOT, în dispreț total față de toți cei care au fost gazați și bătuți în Piața Victoriei și încă așteaptă aflarea adevărului în justiție”.

În opinia USR, toate aceste decizii îndepărtează România de un obiectiv important: ridicarea MCV.

Tensiuni au existat și legat de desființarea SIIJ

Camera Deputaților a aprobat, luni, 21 februarie 2022, proiectul de lege pentru desființarea Secției Speciale. Proiectul de lege pentru desființarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a fost adoptat, luni, cu 205 voturi „pentru”, 90 „împotrivă” și o abținere.

Proiectul de desființare a SIIJ, iniţiat de ministrul PNL al Justiției, Cătălin Predoiu, care prevede că Secția Specială se desfiinţează, iar competenţele sale vor fi preluate de Parchetele obişnuite, a fost adoptat de Camera Deputaților. Asta înseamnă că dosarele de corupție ale magistraților nu vor reveni la DNA.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri